עוד באתר:
מצרכים
לבצק
1 ק"ג קמח
1 קוביית שמרית
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כוס סוכר
2 כוסות מיץ תפוזים
2 סוכר וניל
200 גר' מרגרינה או חמאה
למלית פרג
2 כוסות פרג טרי טחון
1/2 כוס מים רותחים
2 כוסות סוכר
גרודת לימון מלימון 1
1 שקית אינסטנט וניל
להברשה
2 ביצים טרופות
להברשה אחרי האפיה
סירופ סוכר
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והניחי במקרר ללילה
הכנת המלית
ערבבי את כל המצרכים לקרם אחיד וסמיך
חלקי את הבצק ל 8 חלקים
רדדי כל על לפס צר וארוך
מרחי ממלית הפרג וגלגלי
חתכי ל 2 וגלגלי לצמה
חתכי מקטעים של כ 8 ס"מ סגרי לחישוק והניחי בתבני מאפינס
הברישי בביצה
אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלו ואפי עד להשחמה
הכנת הסירופ סוכר
הביאי לרתיחה מים וסוכר בשלי עד שהסוכר נמס
כשהעוגיות יצאו מאפיה הברישי בסירופ סוכר