בשורה טובה תדשן עצם! מומחה הכשרות הנודע הרב יוחנן רייכמן מפאר את עולם התורה בפנינה יקרה נוספת, אשר התקבלה בקורת רוח מרובה בקרב הציבור שומרי משמרת הכשרות ורבני הקהילות.
והפעם סדרת פודקאסטים מיוחדים, בשם "בחותמו" בנושא: ״כשרות המטבח היהודי ומוצרי המזון בעידן הטכנולוגי״.
ידיעות ומושגים בסיסיים סביב נושא ״יסודות עולם הכשרות״ המקיפה אותנו יום יום, אשר הינו מיסודי הדת היהודית, ובפרט בעידן הטכנולוגי.
עוד באתר:
עניינים אקטואליים ופרקטיים, נושא אשר בדור הקודם, ההורים, הסבים והסבתות, היו עוסקים בכך באופן עצמאי, ועבר מדור לדור, אך בדורינו אנו התחום רחוק מהבית.
ניהול מערכות בשר וחלב, ערלה, תרומות ומעשרות, הפרשת חלה, טבילת כלים, הגעלת כלים, מליחת בשר וצליית כבד, סימני כשרות בעלי החיים, חרקים ותולעים במזון, ברירת קטניות וניפוי קמח, בישולי עכו״ם, מאכלי סכנה, מוצרי החלב, השמן, והדבש עד לסודות היין והמשקאות החריפים.
עולם הכשרות בשבתות וחגים.
כשרות התהליכים המורכבים בייצור המזון וחומרי הגלם במפעלי תעשיה מתקדמים באוטומציה משוכללת, שיילאק, אלסיסטאין, חומצה טרטרית, משחת לנולין וויטמין D, גליצרין, ג׳לטין, משפרי אפיה, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, צבעי מאכל, מחמצות, אינזימים, אלכוהול, פיסטור, קווי מילוי, קיטור, בישול מולקולרי, הנדסה, הכלאה, והשבחה גנטית במזון ובבעלי חיים ועוד ועוד.
והפעם על חנוכה בעולם הכשרות.
מה נשתנה?
פעם היה מותר, היום אסור להכין סופגניות חלביות (בצק חלבי). למה ומדוע?
הסודות שמסתתרים בכשרות הקמח.
נוצות של עופות בקמח הייתכן?
חששות כשרות ברכיבים המיוחדים למוצרי מאפה שהיצרן לא מגלה ולא מציין על האריזה.
יין נסך בריבה כן או לא?
מה אתם יודעים על כשרות הסופגניה? – לא פשוט בכלל.
מסע קסום, מחכים, חווייתי ומהנה, בנבכי עולם הכשרות,
ידיעות אקטואליות מעשירות ומחכימות, פענוח סודות וגילויים מפעימים,
בשילוב סיפורים מרתקים, חוויות אישיות ותיאורים חיים מהשטח על המתרחש מאחורי הקלעים.
צפו בפודקאסט המלא, כאן ב'אמס'.























