
חומרים:
• 5 ביצים
• 5 כפות סוכר
• 1 כף שמן
• 1 כף תמצית וניל
• 4 כפות קמח
• 1 שקית אבקת אפיה
• (לרולדה בגוון חום – להוסיף 1 כף שוקולית ולהפחית כף קמח)
• מלית אוכמניות איכותית (כ- 400 גר')
• 1 שמנת חמוצה
• 1 קצפת צמחית
• 1 אינסטנט פודינג וניל של "עלית"
אופן ההכנה:
• מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר במשך 10 דק' לקצף יציב
• מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים
• מעבירים לתבנית של התנור (הגדולה) מרופדת בנייר אפיה
• אופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות במשך 10-15 דק' (קיסם יוצא יבש).
• מוציאים מהתנור ומגלגלים מיד לרולדה (כדי שהצורה תתקבל)
• מכסים במגבת עד שמתקרר.
• מקציפים את הקצפת ומוסיפים את השמנת והאינסטנט פודינג וניל עלית
• פותחים את הרולדה ומיישרים אותה
• מורחים שכבה אחידה ומכובדת ממלית האוכמניות
• מעליה מורחים 3/4 מכמות תערובת הקצפת
• מגלגלים לרולדה ומצפים עם שאר הקצפת
• מעטרים מעל עיטורים משאר מלית האוכמניות
הרולדה מצוינת בהקפאה!