
המתכון ל-2 עוגות בקוטר 18 ס״מ
חומרים לתחתית בצק פריך:
• 100 גר' סוכר
• 200 גר' מרגרינה או חמאה
• 300 גר' קמח
• 1 ביצה
חומרים לטראפלס:
• 50 גר' שוקולד מריר פרה עלית קצוץ
• 60 גר' שמנת מתוקה
• 1 כף ליקר קפה או שוקולד
חומרים למלית גבינה:
• 1 קופסא גבינת שמנת 16%
• 650 גר' גבינה 9%
• 160 גר' שמנת חמוצה
• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל של עלית
• 6 ביצים מופרדות
• 1.5 כוסות סוכר
• 2 כפות אינסטנט פודינג וניל של עלית
אופן הכנת הבצק הפריך:
• לערבב סוכר, מרגרינה וקמח לתערובת פירורית
• להוסיף ביצה וללוש רק עד היווצרות בצק
• לקרר כחצי שעה
• לרדד לעובי 4 מ״מ ולאפות 2 עיגולים בקוטר 18 ס״מ כ-15 דק בטמפ׳ 180 עד הזהבה.
• לקרר
אופן הכנת הטראפלס:
• להביא את השמנת לסף רתיחה ולהוסיף את השוקולד
• לערבב היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.
• להוסיף ליקר ולערבב
• לקרר היטב.
אופן הכנת מלית הגבינה:
• לערבב היטב את הגבינות, השמנת ופודינג עלית
• בקערה נפרדת להקציף חלמונים עם 3/4 כוס סוכר וכף פודינג עלית עד לקבלת תערובת תפוחה.
• להוסיף את הקצפת בתנועות קיפול לגבינות
• להקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר וכף פודינג עלית לקצף רך ויציב.
• לקפל לתערובת הגבינות .
• ליצור מתערובת הטראפלס כ-10 טראפלס בקוטר כ1.5 ס״מ
• לכסות את הטראפלס בקמח.
• לשפוך מחצית מתערובת הגבינות מעל הבצק האפוי.
• לפזר מעל את הטראפלס ולכסות בחצי הנותר של התערובת.
• לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ-45 דק
הכנת ציפוי (אפשרי):
• להקציף שמנת מתוקה עם 3 כפות אינסטנט פודינג וניל של עלית לקצפת יציבה.
• לקשט את העוגה הקרה בשושני קצפת.