
עוגיות ארגנטינאיות מחמאה, נימוחות ומופלאות במיוחד במילוי ריבת חלב. מתאים במיוחד לחג השבועות. המתכון ל 20-25 עוגיות
חומרים:
• 200 גרם חמאה רכה
• 200 גרם אבקת סוכר – 2 שקיות
• 3 חלמונים
• אינסטנט פודינג וניל של עילית (80 גרם)
• 200 גרם קורנפלור (1.5 כוסות, פחות כף)
• 200 גרם קמח
• 2 כפיות אבקת אפייה
• ריבת חלב
• קוקוס
אופן ההכנה:
• מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת חלקה ואוורירית.
• מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
• מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד.
• יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3 ס"מ.
• מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז.
• מצננים לחלוטין. (זהירות! התבנית השנייה והלאה נאפות מהר מאוד)
• מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות.
• מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ'. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
• מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
• העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.