למביאסי

פשטידת גבינה במחבת

כוס חלב
ביצה
200 גרם גבינה צהובה/ קשקבל/ צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית/ פטה/ עיזים
כוס קמח
כפית מלח
20 גרם חמאה מומסת לטיגון הפשטידה

בקערה מערבבים את החלב יחד עם הביצה. מוסיפים את הגבינות ואת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את החמאה. שופכים את תערובת הפשטידה למחבת ומכסים במכסה. מבשלים עד שהצד התחתון מזהיב יפה והצד העליון כמעט יבש. הופכים את הפשטידה בעזרת מרית ומזהיבים גם את הצד השני. מגישים חם ליד סלט ירוק ונהנים.

קציצות דג ובטטה

25 קציצות • 10 דק’ הכנה • חצי שעה קירור • 20 דק’ אפייה • כתמתמות ועדינות טעם

2 בטטות אפויות ומעוכות לפירה
500 גרם פילה דג טחון (סלמון, הליבוט או קרפיון – לשיקולכם)
2 שיני שום קצוצות
6 כפות פירורי לחם
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
ביצה
כפית רוזמרין קצוץ דק
מלח
חצי כפית כמון

לציפוי:
שמן להברשה או ספריי שמן
6 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר)
2 כפות פירורי לחם
כפית זרעי כוסברה כתושים טריים
כפית אבקת שום
חצי כפית מלח גס

מערבבים פירה בטטה ודג טחון עם שאר החומרים. מניחים במקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים עשבי תיבול יבשים, פירורי לחם, זרעי כוסברה, אבקת שום ומלח בקערה. מעצבים קציצות, מברישים בשמן משני הצדדים וטובלים כל קציצה בתערובת. מניחים את הקציצות המצופות בתבנית. אופים 20 דקות ומגישים.

גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית

חומרים ל-4 גלילים:
250 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
3 כפות שמן זית
500 גרם עלי תרד טריים
3 שיני שום פרוסות דק
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
200 גרם גבינה בולגרית

לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט
כוס רוויון
מלח
8 עלי נענע קצוצים דק

מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה ופרמזן. מחממים שמן זית במחבת ומאדים קלות תרד, שום ועלי בזיליקום, עד שעלי התרד קמלים. מתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט ומעבירים למסננת. מניחים ניילון נצמד על מחצלת סושי (אם אין מחצלת, משתמשים בנייר אפייה). מסדרים רבע מכמות הקדאיף במלבן שטוח וצפוף. מפזרים במרכזו רבע מכמות התרד, מפוררים רבע מכמות הגבינה, ובעזרת המחצלת מגלגלים לגליל תוך כדי דחיסה קלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור כשעה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הכמות. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ושומרים במקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות
מסירים את הניילון ואופים את גלילי הקדאיף כ-20 דקות עד הזהבה. מגישים חם עם רוטב היוגורט.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

צה"ל מפרסם תיעוד: אלפים מגיעים באונייה

פנחס בן זיו
טובים השניים

מי ראיין את הרסיס? שוקרון במבזק חדשות משעשע

אלעד כהן ויהודה שוקרון
צפו

"האיראנים תכננו מטח גדול לבאר שבע"; כך סוכל האיום

קובי פינקלר
ללא פגע

נפילה בבני ברק במהלך חתונה: לא מה שחשבתם

פסח בא גד
"להגביר את הקצב"

ראש אמ"ן בזירת המטרות: "תקפנו מפקדה סודית בהרים"

קובי פינקלר
נקמת אראק?

האיראנים כיוונו מטח לכור בדימונה; נפילה בדרום הארץ

פנחס בן זיו
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
צפו בפרומו

'המקופח החדש'? • במוצ"ש: השופטים בוויכוח סוער

מערכת הקול החדש
לפי ההנחיות

חתונות במרחבים מוגנים • כך זה נראה מבפנים

פסח בא גד
התרת נדרים

בשיחה עם טוקר: נחשף הבחור שנדר נדר שיפול טיל

קובי סגל
יוצא מגדרו

תיעוד: האדמו"ר סוחף את החסידים: "אל תעזבני"

פנחס בן זיו
לפי ההנחיות

עשרות ניידות נהרו לקרית בעלזא, החתונה נמשכת כסדרה

נתי קאליש
סקירה רחבה

לילה דרמטי באיראן: הכור הגרעיני הותקף | צפו בתיעודים

קובי פינקלר ושלמה ריזל
מתעדכן

אזעקות הופעלו בכל רחבי הארץ; כמה פגיעות ישירות במרכז

פנחס בן זיו
צפו בדברים

נתניהו בזירת הנפילה: "הם רוצים להשמיד כל אחד מאיתנו"

שלמה ריזל
קול חי מיוזיק

לא הולך לשום מקום: אבי אילסון ברצועה חדשה

מערכת אמס
צפו בתיעודים

מטח כבד מאיראן: פגיעה ישירה בבית חולים וזירות נוספות

פנחס בן זיו
הרב יוסף תוקף

סערת הקריקטורה: "בתקשורת מדברים על ה' ועל משיחו"

נתי שולמן
בשירות האויב

שידור חי ב'אל ג'זירה': השוטרים עצרו את צילום הזירה

אבי יעקב
צפו

פיקוד העורף מזכיר: בשבת - גל שקט ב'קול חי'

קובי פינקלר