למביאסי

פשטידת גבינה במחבת

כוס חלב
ביצה
200 גרם גבינה צהובה/ קשקבל/ צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית/ פטה/ עיזים
כוס קמח
כפית מלח
20 גרם חמאה מומסת לטיגון הפשטידה

בקערה מערבבים את החלב יחד עם הביצה. מוסיפים את הגבינות ואת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את החמאה. שופכים את תערובת הפשטידה למחבת ומכסים במכסה. מבשלים עד שהצד התחתון מזהיב יפה והצד העליון כמעט יבש. הופכים את הפשטידה בעזרת מרית ומזהיבים גם את הצד השני. מגישים חם ליד סלט ירוק ונהנים.

קציצות דג ובטטה

25 קציצות • 10 דק’ הכנה • חצי שעה קירור • 20 דק’ אפייה • כתמתמות ועדינות טעם

2 בטטות אפויות ומעוכות לפירה
500 גרם פילה דג טחון (סלמון, הליבוט או קרפיון – לשיקולכם)
2 שיני שום קצוצות
6 כפות פירורי לחם
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
ביצה
כפית רוזמרין קצוץ דק
מלח
חצי כפית כמון

לציפוי:
שמן להברשה או ספריי שמן
6 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר)
2 כפות פירורי לחם
כפית זרעי כוסברה כתושים טריים
כפית אבקת שום
חצי כפית מלח גס

מערבבים פירה בטטה ודג טחון עם שאר החומרים. מניחים במקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים עשבי תיבול יבשים, פירורי לחם, זרעי כוסברה, אבקת שום ומלח בקערה. מעצבים קציצות, מברישים בשמן משני הצדדים וטובלים כל קציצה בתערובת. מניחים את הקציצות המצופות בתבנית. אופים 20 דקות ומגישים.

גלילי קדאיף ממולאים בתרד וגבינה בולגרית

חומרים ל-4 גלילים:
250 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
3 כפות שמן זית
500 גרם עלי תרד טריים
3 שיני שום פרוסות דק
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
200 גרם גבינה בולגרית

לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט
כוס רוויון
מלח
8 עלי נענע קצוצים דק

מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה ופרמזן. מחממים שמן זית במחבת ומאדים קלות תרד, שום ועלי בזיליקום, עד שעלי התרד קמלים. מתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט ומעבירים למסננת. מניחים ניילון נצמד על מחצלת סושי (אם אין מחצלת, משתמשים בנייר אפייה). מסדרים רבע מכמות הקדאיף במלבן שטוח וצפוף. מפזרים במרכזו רבע מכמות התרד, מפוררים רבע מכמות הגבינה, ובעזרת המחצלת מגלגלים לגליל תוך כדי דחיסה קלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור כשעה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הכמות. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ושומרים במקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות
מסירים את הניילון ואופים את גלילי הקדאיף כ-20 דקות עד הזהבה. מגישים חם עם רוטב היוגורט.



תגובות








עוד כתבות שיעניינו אותך

מרתק ומשעשע

כשיהורם גאון ראיין את אריה דרעי: המערכון

יוסי חיים
צפו

מוקד המחאה הועבר: המפגינים חוסמים את הרכבת הקלה

אבי יעקב
בעקבות מתקפת החות'ים

ישראל תקפה בתימן: עשרות מטוסי קרב בפעולה רחבת היקף

קובי פינקלר
הנזק תוקן

צפו: אחרי שחולל - בדמשק שיפצו את הקבר

שמעון כץ
נבדק מדוע

הטיל לא יורט; דיווחים על פצועים בנתב"ג

קובי פינקלר
"מרכבות גדעון"

מבצע נרחב חדש בעזה: חיסולים, תקיפות והנעת אוכלוסייה

קובי פינקלר
חזר לכנסת

הצהרת האמונים של צבי סוכות: "מתחייב אני" • צפו

אלי יעקובוביץ
טוקר מאותגר

רגעי ההכרעה באולפן: מי ניצח במשחק הפופולרי

מערכת אמס
צפו

עם טיל בליסטי חדש: איראן משגרת איום חריף

אבי יעקב
אחד על אחד

ראש הממשלה נתניהו בראיון "זה הדבר שהכי מטריד אותי"

אלי יעקובוביץ
צפו בתיעוד

כיבוש ההר הושלם: הושמדה המפקדה הסורית בכתר החרמון

קובי פינקלר
צפו

"וואו, איזה בום": תיעוד חדש מרגע פגיעת הטיל

פנחס בן זיו
סדרה חדשה?

נתניהו מדבר שוב למצלמה: "חקירה רק אחרי המלחמה"

אלי יעקובוביץ
צפו בתיעוד

חלושה ומפוחדת: גורת אריות נמצאה בבית נטוש

אבי יעקב
כבישים נחסמו

תיעוד נדיר: ברד כבד בדימונה, הצפות ושטפונות בדרום

אלי יעקובוביץ
לאחר המתקפה

הרב בן לולו: "אלייצור בעל תשובה תמים ומסכן, עבדו עליו"

פנחס בן זיו
לילה סוער באריאל

חדירת מחבלים? פלסטינים פרצו את המחסום ועוררו בהלה

פנחס בן זיו
צפו בתיעוד

מטען החבלה נעטף בדגל ישראל; הכביש נחסם

שמעון כץ
תיפול עליהם אימתה ופחד

תיעודים דרמטיים: שורת פיצוצים עזים החרידה את איראן

שלמה ריזל
צפו

רפיח הפכה לעיי חורבות: תיעוד מפעילות הכוחות ברצועה

קובי פינקלר