מטבח • אילוסטרציה

בתכנית "זמן אוויר" בהגשת מנחם טוקר, חשף גדול השדרנים סודות מחדר העריכה.

"מדי פעם" סיפר "אנו יושבים בימי חמישי לישיבת ליינאפ והחבר'ה מתפנקים על טשולנטים מהבילים אך כשהטשולנט מוגש, הדיון מוסת מיד לויכוחים סוערים באשר ל"צולענט הטוב יותר". אחד טוען שירושלמי והשני טוען אחרת וכך מתפתל דיון מעמיק בנושא. היום" ממשיך טוקר "החלטנו לפתוח את הדיון בשידור חי ולשוחח עם כמה מהאנשים שמובילים את תעשיית הטשעולנטים"

טוקר פתח עם משה גולדיס שאין ישיבעבוחר שלא ביקר אצלו. גולדיס שתכנן לשוחח על הטשולנט הופתע משאלתו של טוקר "איך זה כל היום לשבת ליד אוכל ולטעום?" שאל טוקר והלה השיב בסיפור "לפני כשבועיים התקשר אלי מישהו והציע עצמו לעבודה אבל העבודה שהציעה הייתה מעניינת. הוא הציע עצמו כמי שיהיה מופקד על טעם האוכל כלומר הוא יישב ויבדוק את הטעם של האוכל שמוכן מאחר ולדבריו יש לו אבחנה טובה בטעמים. השבתי לו כי יש תפקידים אותם אני צריך לאייש אך את התפקיד הזה טרם בניתי.." אמר גולדיס והמשיך למילון מושגי הטשולנט. יש מושג של "נו טעם" אנשים חושבים שמדובר בטעם לוואי אבל האמת שמדובר ברצון של אנשים לעוד מנת טשולנט. זו משמעות הסלנג במקור"

טוקר המתין בסבלנות למתכון הסודי של הטשעולנט שלבדרי גולדיס יש שאוכלים אצלו גם ביום ראשון(..), והמתכון הגיע לבסוף. "הסוד אצלנו זה לא חומרי הגלם אלא מעשים טובים ורצון טוב. בטשעולנט שלנו אנו שמים נתחי צלע ונתחי אנטריקוט וכך יוצא מעדן. אבל שוב" מזכיר גולדיס "מעשים טובים ורצון טוב מולידים טשעולנט טוב" והמשיך "ותרשום לפניך אם המשיח בא – החמין עליי" רשמנו.

לאחר מכן המשיך טוקר לשיחה עם מי שמחזיק בתואר הבלתי רשמי "בעל הקישקע הטוב בארץ" הלא הוא אליס. אליס בעל טשולנטיה ממול ישיבת מיר וידוע בטעמיו המיוחדים. "הסוד שלי בטשולנט מורכב מהלב שרוצה לתת את הצ'ולענט הכי טוב" פותח אליס ומזהיר "בשביל טשולנט טוב אסור להתקמצן על כלום צריך לרצות לפנק וחס וחלילה מלזרוק את כל המצרכים בפנים אלא יש לעבוד קשה קשה בכדי שיצא טשולנט טוב" טוקר שרצה גם קצת סודות מחומרי הגלם שאל ונענה "אני קונה את הבשר שלי מהקצביה "מטעם החפץ חיים" הפלענקן לדעתי הוא הכי איכותי" והנה פרט שאולי ידהים אתכם "אנחנו מבשלים את הטשולנט מיום רביעי בבוקר ורק בחמישי בצהריים מתחילים למכור. הבישול צריך להיות ארוך וסבלני" חותם.

ואחרי שטוקר בדק היטב היטב בדק את הטשולנטים של הצ'אלמערס, בדק טוקר עם הטשולנטיה של בני ברק הלא היא "שלייקעס".

וכך מוטי משלייקעס גם הוא לא עמד בפני מזימות טוקר לגילוי מתכוני הטשעולנטים וחשף בשידור: "לדעתי הבשר הכי טוב לשים בטשעולנט זהו בשר מספר 8 – השריר. הוא יוצא הכי רך וטעים. יש כאלו ששמים קפה, דבש, סוכר, תה (!!!) בטשעולנט כדי לשחק עם הצבע אבל האמת שמי שיודע לעשות טשעולנט לא זקוק לכל זה. אני מאמין שמה שאתה מבשל תאהב לבשל וכך יוצא תבשיל טוב. מי שיודע לעשות צ'ולענט טוב לא צריך לשחק עם כלום עושים טוב יוצא טוב" סיים.

בסיום לאחר שטוקר גרם להעלאת הריר למאזיניו דאג להשבעת מאזיניו ושלח אותם לכמה מקומות ברחבי הארץ לקבל מנות טשולנט חמות ומהבילות











עוד כתבות שיעניינו אותך

פרובוקציה במסיק

צפו: הלוחמים מחלצים את הרחפן מידי האנרכיסטים

שמעון כץ
תיעוד הפינוי

לכודים חולצו משריפה בירושלים; חשש לקריסת מבנה

קובי אליה
צפו

בני הנוער נחנקים מבפנים: זו הסיבה למעשה הנורא

הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון
כתבה מצולמת

"מהדלת למדבר בערד" • קובי פינקלר בסיור מיוחד

קובי פינקלר
היה מענה

כשיהודה שוקרון ויוסי חיים חייגו אל טלפון הפצ"רית

יוסי חיים
מה יורו ראשי הישיבה

הזעם החרדי על נתניהו מוביל את הח"כים להכרעה גורלית

שלום שטיין
צפו במעצר

"לקחנו טרמפיסטים", טענו ערבים שהסיעו שב"חים

אבי יעקב
מתקפה נטולת כפפות

"לרב יצחק יוסף אתה קורא קבוצה קטנה שמשקיעה כסף?"

אבי יעקב
צפו בשיעור

אנושיות וערכים: הח"כ העוין סייע לנער שנעצר בהפגנה

פנחס בן זיו
תיעודים מיוחדים

מ.ב.ד., פריד וסוכות במופע היסטורי בארצות הברית

אלי ממונסי
הרוכב פונה

אסון על הכביש: בת 20 נהרגה מפגיעת אופנוע

אבי יעקב
פרשת שחיתות חמורה

פשיטה משטרתית: יו"ר ההסתדרות עוכב, גל מעצרים נרחב

שמעון כץ
אין גבול

הסתה בשידור חי: "בן גביר יוצא להורג ראשון"

קובי אליה
הופכים כל אבן

100,000 שקל למוצא: מצוד ימי אחר טלפון הפצ"רית

אבי מימרן
המשפחה התכנסה

ניצול השבי חזר וקיים ההבטחה: פירוק הסוכה

אלי יעקובוביץ
צפו בדברים

בן גביר: "היועמ"שית רועדת מפחד שימצאו את הטלפון"

אלי יעקובוביץ
בתוך הקו הצהוב

צפו: מתחמים ותוואי תת-קרקעי של חמאס הושמדו

קובי פינקלר
רעידת אדמה בצה"ל

"מי שמנהל הוא לא הפצ"רית והיועצת, אלא מי שבשמיים"

אבי מימרן
נמנע אסון

"רד לרצפה": כך נעצר החשוד שאיים להרוג יהודים

גדי פוקס
צפו

תפילות ותיקון שופרות: סיכום הילולת רחל אימנו

נתי קאליש