סטיילינג אינה גוטמן

החג המקסים בעיצומו ואנחנו מחפשות כל הזמן מתכונים חדשים ומעניינים
כוסות במילוי קרמל בוטנים, קרם סניקרס וקישוט פופקורן (40-30 כוסות)

את הקינוח המדהים הזה כדאי להגיש בכוסות קטנות משום שהוא מרוכז מאוד ועם דברים טובים,הפופקורן בקרמל יכול לשמש לאינספור קינוחים וקישוטים לעוגות ופטיפורים.
נתתי אפשרות פרווה לכל אורך המתכון. (בקרם חמאת הבוטנים באפשרות הפרווה אפשר להשמיט את גבינת השמנת מאחר ואין לה תחליף פרווה.)

לקרמל בוטנים מלוח:
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
120 גרם (31 כוס) גלוקוזה או דבש
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה חלבית או צמחית, מחוממת מעט
80 גרם חמאה או שמן קוקוס או מרגרינה
2 גרם (קורט) מלח ים אטלנטי או מלח רגיל
120 גרם בוטנים מלוחים קצוצים גס

לקרם חמאת הבוטנים:
250 גרם (מכל) גבינת שמנת
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם (21 כוס) חמאת בוטנים רכה
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה או צמחית
½ כפית מחית וניל או תמצית וניל שקופה איכותית
50 גרם (½ כוס) בוטנים מלוחים קלופים, קצוצים

לפופקורן בקרמל:
2 כוסות פופקורן מוכן (גם פופקורן קנוי מלוח זה מעולה!)
120 גרם (21 כוס) סוכר חום
60 מ"ל (41 כוס) שמן
60 מ"ל (41 כוס) גלוקוזה או דבש
2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
2 גרם (כפית שטוחה) אבקת סודה לשתייה

הכנת הקרמל:
מחממים מעט את הגלוקוזה במיקרוגל ויוצקים אותה למחבת רחבה.
מוסיפים את הסוכר וממיסים את שניהם יחד לקרמל בהיר.
מוסיפים את השמנת המחוממת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה ואין בה גושים כמעט.
מסירים מהאש. מסננים כדי להרחיק את הגושים.
מקררים מעט. מוסיפים את החמאה וטוחנים במוט טוחן עד שהחמאה נטמעת בקרמל.
מוסיפים את המלח.
מוסיפים את הבוטנים ומערבבים היטב.
מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר ומעבירים אותה לשקית זילוף.

הכנת הקרם:
מקציפים את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים 5 דקות.
מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה, ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינה.
מוסיפים את הווניל ואת הבוטנים ומקפלים בעדינות.
מעבירים את הקרם לשקיות זילוף.

אופן הכנת הפופקורן בקרמל:
מניחים את הפופקורן המוכן בקערה גדולה.
מרתיחים את כל החומרים למעט אבקת הסודה לשתייה. לאחר הרתיחה מבשלים את התערובת על אש נמוכה 7 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהקרמל מסמיך.
מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים היטב.
יוצקים מיד על הפופקורן ומערבבים בזריזות עד שכולו מצופה בקרמל.
מניחים את הפופקורן בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ 45 דקות בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות. מפעם לפעם מערבבים.
מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

הרכבת הכוסות:
בעזרת שקית הזילוף מגירים מעט מהקרמל לכל כוס.
עליו מזלפים מהקרם עד כגובה 32 מהכוס.
מניחים את הפופקורן מעל הקרם בצורה לא מסודרת ומגישים.
באנר 1 בופה











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בפרומו

'המקופח החדש'? • במוצ"ש: השופטים בוויכוח סוער

מערכת הקול החדש
טובים השניים

מי ראיין את הרסיס? שוקרון במבזק חדשות משעשע

אלעד כהן ויהודה שוקרון
ללא פגע

נפילה בבני ברק במהלך חתונה: לא מה שחשבתם

פסח בא גד
לפי ההנחיות

עשרות ניידות נהרו לקרית בעלזא, החתונה נמשכת כסדרה

נתי קאליש
הכבאים פועלים

תיעוד: שבר ענק של טיל בליסטי אותר במטע זיתים

אלי יעקובוביץ
סקירה רחבה

לילה דרמטי באיראן: הכור הגרעיני הותקף | צפו בתיעודים

קובי פינקלר ושלמה ריזל
לפי ההנחיות

חתונות במרחבים מוגנים • כך זה נראה מבפנים

פסח בא גד
צפו בדברים

הראב"ד מרגיע: "לכל פצצה יש כתובת; לא להיכנס לפאניקה"

נתי קאליש
התרת נדרים

בשיחה עם טוקר: נחשף הבחור שנדר נדר שיפול טיל

קובי סגל
צפו בתיעודים

מטח כבד מאיראן: פגיעה ישירה בבית חולים וזירות נוספות

פנחס בן זיו
בשירות האויב

שידור חי ב'אל ג'זירה': השוטרים עצרו את צילום הזירה

אבי יעקב
יוצא מגדרו

תיעוד: האדמו"ר סוחף את החסידים: "אל תעזבני"

פנחס בן זיו
צפו

טראמפ: "אף אחד לא יודע אם אתקוף; דורש כניעה בלי תנאי"

פנחס בן זיו
אל תפספסו

מסעיר את הרשת: תיעוד סוחף מהחתונה בסלונים

פנחס בן זיו
המפקדה הושמדה

צפו בתיעודים: שורת פיצוצים עזים הרעידה את מזרח טהרן

שמעון כץ
קול חי מיוזיק

לא הולך לשום מקום: אבי אילסון ברצועה חדשה

מערכת אמס
עדכון יומי

נתניהו במסר: מתקדמים להסרת איום הגרעין והטילים

שלמה ריזל
צפו בדברים

נתניהו בזירת הנפילה: "הם רוצים להשמיד כל אחד מאיתנו"

שלמה ריזל
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
"להגביר את הקצב"

ראש אמ"ן בזירת המטרות: "תקפנו מפקדה סודית בהרים"

קובי פינקלר