סטיילינג אינה גוטמן

החג המקסים בעיצומו ואנחנו מחפשות כל הזמן מתכונים חדשים ומעניינים
כוסות במילוי קרמל בוטנים, קרם סניקרס וקישוט פופקורן (40-30 כוסות)

את הקינוח המדהים הזה כדאי להגיש בכוסות קטנות משום שהוא מרוכז מאוד ועם דברים טובים,הפופקורן בקרמל יכול לשמש לאינספור קינוחים וקישוטים לעוגות ופטיפורים.
נתתי אפשרות פרווה לכל אורך המתכון. (בקרם חמאת הבוטנים באפשרות הפרווה אפשר להשמיט את גבינת השמנת מאחר ואין לה תחליף פרווה.)

לקרמל בוטנים מלוח:
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
120 גרם (31 כוס) גלוקוזה או דבש
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה חלבית או צמחית, מחוממת מעט
80 גרם חמאה או שמן קוקוס או מרגרינה
2 גרם (קורט) מלח ים אטלנטי או מלח רגיל
120 גרם בוטנים מלוחים קצוצים גס

לקרם חמאת הבוטנים:
250 גרם (מכל) גבינת שמנת
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם (21 כוס) חמאת בוטנים רכה
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה או צמחית
½ כפית מחית וניל או תמצית וניל שקופה איכותית
50 גרם (½ כוס) בוטנים מלוחים קלופים, קצוצים

לפופקורן בקרמל:
2 כוסות פופקורן מוכן (גם פופקורן קנוי מלוח זה מעולה!)
120 גרם (21 כוס) סוכר חום
60 מ"ל (41 כוס) שמן
60 מ"ל (41 כוס) גלוקוזה או דבש
2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
2 גרם (כפית שטוחה) אבקת סודה לשתייה

הכנת הקרמל:
מחממים מעט את הגלוקוזה במיקרוגל ויוצקים אותה למחבת רחבה.
מוסיפים את הסוכר וממיסים את שניהם יחד לקרמל בהיר.
מוסיפים את השמנת המחוממת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה ואין בה גושים כמעט.
מסירים מהאש. מסננים כדי להרחיק את הגושים.
מקררים מעט. מוסיפים את החמאה וטוחנים במוט טוחן עד שהחמאה נטמעת בקרמל.
מוסיפים את המלח.
מוסיפים את הבוטנים ומערבבים היטב.
מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר ומעבירים אותה לשקית זילוף.

הכנת הקרם:
מקציפים את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים 5 דקות.
מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה, ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינה.
מוסיפים את הווניל ואת הבוטנים ומקפלים בעדינות.
מעבירים את הקרם לשקיות זילוף.

אופן הכנת הפופקורן בקרמל:
מניחים את הפופקורן המוכן בקערה גדולה.
מרתיחים את כל החומרים למעט אבקת הסודה לשתייה. לאחר הרתיחה מבשלים את התערובת על אש נמוכה 7 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהקרמל מסמיך.
מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים היטב.
יוצקים מיד על הפופקורן ומערבבים בזריזות עד שכולו מצופה בקרמל.
מניחים את הפופקורן בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ 45 דקות בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות. מפעם לפעם מערבבים.
מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

הרכבת הכוסות:
בעזרת שקית הזילוף מגירים מעט מהקרמל לכל כוס.
עליו מזלפים מהקרם עד כגובה 32 מהכוס.
מניחים את הפופקורן מעל הקרם בצורה לא מסודרת ומגישים.
באנר 1 בופה











עוד כתבות שיעניינו אותך

נתניהו בהצהרה:

"הבורסה בישראל עקפה את S&P, האבטלה בשפל היסטורי"

צבי טסלר
פצועים חולצו במסוק

"זירה קשה מאוד": תאונה סמוך ליישוב החרדי

אבי יעקב
צפו

התמרון בעיר עזה מתרחב; צה"ל מפרסם תיעוד

קובי פינקלר
צפו

לקראת פתיחת השגרירות בירושלים: ראשי הממשלות נפגשו

שלמה ריזל
לצפייה מלאה

ימים נוראים או ימים נחמדים? הצטרפו לשיחת הכנה מרתקת

יענקל'ה פרידמן
תיעוד מרטיט

גזירת הגיוס: המקובל פרץ בבכי במהלך הברית; צפו

נתי קאליש
השיעור המלא

להיוולד מחדש: רוצים לחזור לנקודת ההתחלה?

הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון
תיעוד מהאירוע

צפו: נתניהו לסוכני המוסד: "יש לכם פה ביפרים?"

שלמה ריזל
המסורת ממשיכה!

קובי ברומר וישיבת אורייתא נוקדים בקומזיץ רביעי

אליעזר חסיד
"פה כדי להישאר"

צפו: השגריר האקבי הוכתר כ'אזרח כבוד' בשומרון

נתי שולמן
טרור מגזרה נוספת

נהג משאית 'סיוע' ירדני פתח באש: 2 נרצחו במעבר אלנבי

קובי פינקלר
טור מרתק

הרעלת מזון באומן ונפטר מונח במשאית הקירור של הסלטים

מאיר רובינשטיין
מפתיע?

צפו: דורבן תועד יוצא מהמחילה בספארי

קובי פינקלר
סוף עצוב

אחר 6 שנות היעדרות, נמצאה: המשפחה דורשת תשובות

אבי יעקב
כך זה נראה

צווי הריסה למטוס החגיגות הפלסטיני בשומרון

אבי יעקב
מסכמים שנה

אל תחמיצו: הפלייליסט מתקן את כל שבתות השנה

אלי ממונסי
סמוך לכלא הצבאי

דרמה של ממש: המוחים הצליחו לשחרר עריק שהובא למעצר

נתי קאליש
'ויחזור לתלמודו'

אחרי שעתיים: הפגנות הפלג הסתיימו; הכבישים נפתחו

פנחס בן זיו
מגן איתן

לייזר ב-100 קילוואט שמפיל מל"טים בעלות דולרים בודדים

קובי פינקלר
בדומה לאביו זצ"ל

צפו: המסוק של הגר"י יוסף בדרך לעצרות הסליחות

נתי קאליש