סטיילינג אינה גוטמן

החג המקסים בעיצומו ואנחנו מחפשות כל הזמן מתכונים חדשים ומעניינים
כוסות במילוי קרמל בוטנים, קרם סניקרס וקישוט פופקורן (40-30 כוסות)

את הקינוח המדהים הזה כדאי להגיש בכוסות קטנות משום שהוא מרוכז מאוד ועם דברים טובים,הפופקורן בקרמל יכול לשמש לאינספור קינוחים וקישוטים לעוגות ופטיפורים.
נתתי אפשרות פרווה לכל אורך המתכון. (בקרם חמאת הבוטנים באפשרות הפרווה אפשר להשמיט את גבינת השמנת מאחר ואין לה תחליף פרווה.)

לקרמל בוטנים מלוח:
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
120 גרם (31 כוס) גלוקוזה או דבש
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה חלבית או צמחית, מחוממת מעט
80 גרם חמאה או שמן קוקוס או מרגרינה
2 גרם (קורט) מלח ים אטלנטי או מלח רגיל
120 גרם בוטנים מלוחים קצוצים גס

לקרם חמאת הבוטנים:
250 גרם (מכל) גבינת שמנת
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם (21 כוס) חמאת בוטנים רכה
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה או צמחית
½ כפית מחית וניל או תמצית וניל שקופה איכותית
50 גרם (½ כוס) בוטנים מלוחים קלופים, קצוצים

לפופקורן בקרמל:
2 כוסות פופקורן מוכן (גם פופקורן קנוי מלוח זה מעולה!)
120 גרם (21 כוס) סוכר חום
60 מ"ל (41 כוס) שמן
60 מ"ל (41 כוס) גלוקוזה או דבש
2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
2 גרם (כפית שטוחה) אבקת סודה לשתייה

הכנת הקרמל:
מחממים מעט את הגלוקוזה במיקרוגל ויוצקים אותה למחבת רחבה.
מוסיפים את הסוכר וממיסים את שניהם יחד לקרמל בהיר.
מוסיפים את השמנת המחוממת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה ואין בה גושים כמעט.
מסירים מהאש. מסננים כדי להרחיק את הגושים.
מקררים מעט. מוסיפים את החמאה וטוחנים במוט טוחן עד שהחמאה נטמעת בקרמל.
מוסיפים את המלח.
מוסיפים את הבוטנים ומערבבים היטב.
מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר ומעבירים אותה לשקית זילוף.

הכנת הקרם:
מקציפים את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים 5 דקות.
מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה, ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינה.
מוסיפים את הווניל ואת הבוטנים ומקפלים בעדינות.
מעבירים את הקרם לשקיות זילוף.

אופן הכנת הפופקורן בקרמל:
מניחים את הפופקורן המוכן בקערה גדולה.
מרתיחים את כל החומרים למעט אבקת הסודה לשתייה. לאחר הרתיחה מבשלים את התערובת על אש נמוכה 7 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהקרמל מסמיך.
מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים היטב.
יוצקים מיד על הפופקורן ומערבבים בזריזות עד שכולו מצופה בקרמל.
מניחים את הפופקורן בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ 45 דקות בתנור שחומם מראש ל 120 מעלות. מפעם לפעם מערבבים.
מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

הרכבת הכוסות:
בעזרת שקית הזילוף מגירים מעט מהקרמל לכל כוס.
עליו מזלפים מהקרם עד כגובה 32 מהכוס.
מניחים את הפופקורן מעל הקרם בצורה לא מסודרת ומגישים.
באנר 1 בופה











עוד כתבות שיעניינו אותך

לצפייה ישירה

צפו כעת בפרק הראשון: שמוליק סוכות מגיע ל'אוטוטוקר'

מנחם טוקר
'התנערי מעפר קומי'

על גמלים, גירושין, והקול הפנימי שצף מחדש

הרב אריה אטינגר
סרטוני הזוועה

רה"מ מגיב לתיעודים: "חמאס רוצה לשבור אותנו"

שלמה ריזל
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
צפו בסיפור

הילדה הטיחה: "אתה כבר הולך? אתה חסר לי"

גיל ישראלוב
מרגש

"ביום שה' לקח לי את הילד, עזבתי הכל"

גיל ישראלוב
צפו בדברים

'רואים דברים שלא צריך לראות': הפוסק בדברי הדרכה להורים

נתי קאליש
עדות מטלטלת

הזדקפתי מול הקצין הנאצי: "אני לא מביא תועלת?" | צפו

פנחס בן זיו
צפו

בילוי בוקר: נער ערבי לקח את הנשק ויצא לירות

אבי יעקב
הדרשה שאסור לפספס

'אתם משתמטים מלימוד ולא מתביישים להאשים אותנו?'

פנחס בן זיו
תיעוד שובר לב

החטוף מהשבי: "3 גרעיני פלאפל ביום, אני על סף מוות"

יוני שניידר
"ענוים הגיע זמן גאולתכם"

רבבות נהרו לכותל המערבי בצום ט' באב. צפו ברגעי הנעילה

אלי יעקובוביץ
במה היה חולה?

אמו של אוריאל מתחננת: "אל תעשו שיימינג לנמר"

אבי יעקב
התיעוד שריגש המונים

מרגיש את החורבן: ילד קטן מתייפח בבכי

אבי יעקב
צפו

האב השכול סירב להשתתף: ריקוד שיקם לב שבור

גיל ישראלוב
צפו בתיעוד

זה לא דם: מי הכינרת הפכו לאדומים

פנחס בן זיו
צפו

צעקתו של הרב רוזנבלום: מה איבדנו כשאין לנו בית מקדש?

הרב ברוך רוזנבלום
צפו בתיעוד

הזוי: 15 פלסטינים שוחררו לשטחי הרצועה ללא כל תמורה

שמעון כץ
כעת בשידור חי

קובי ומנדי בעימות סוער: אז מי בעצם הדרייבר?

קובי ברומר ומנדי וייס
רוכב על גלי השנאה

בט' באב, יאיר לפיד מכליל: "לחרדים מותר הכול"

אלי יעקובוביץ