חומרים:
- קופסת שימורים של עלי גפן
- 3 כפות שמן זית
- בצל גדול חתוך לקוביות
- 3 גזר מגורד דק
- כוס אורז
- 2 כוסות מים רותחים
- כף אבקת מרק עוף
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות רכז רימונים
- מלח ופלפל
- 3 כפות קטשופ אוסם
לרוטב:
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 3 עד 4 כפות רכז רימונים
- פלפל שחור
עוד באתר:
למטבל יוגורט:
- 2 גביעים יוגורט או שמנת חמוצה
- לימון סחוט
- מעט עלי נענע קצוצים
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מפרידים מעט את עלי הגפן ומניחים בקערה ומכסים במים רותחים. משרים כחצי שעה.
- מטגנים בצל בשמן זית כשתי דקות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד קצת.
- מוסיפים את האורז ומטגנים שתי דקות אח"כ מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים, סוכר, רכז רימונים, מלח ופלפל.
- מבשלים כמעט בישול מלא. רק עד שהמים נספגים. בסוף מוסיפים את הקטשופ ומערבבים.
- ממלאים את העלי גפן אחד אחד.
- מפזרים על תבנית שמן זית ומעט סוכר ומניחים מעל את העלי גפן צפופים זה לזה.
- מעל הכל שופכים עוד מעט שמן זית.
מכינים את הרוטב:
- מערבבים את כל החומרים בקערה ושופכים מעל העלי גפן.
- עוטפים הכל בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לשעה.
- אח"כ מסירים את הנייר כסף ואופים עוד כרבע שעה להשחמה קלה.
- צריך להשאיר מעט נוזלים בתחתית התבנית.
מכינים את המטבל:
- מערבבים את כל החומרים. מניחים בקערה ומגישים יחד עם העלי גפן.