הרחובות מתחילים להאפיר , ריח האדמה הלחה מכה בנחיריים , זגוגיות החלון מעלות אדים ובבית על הכיריים מתבשל לו בנחת מלך המרקים
השכנים כבר מתדפקים על הדלת מנסים להבין מה יש שם על הגז שגורם להוזיל ריר ומעלה קונטציות של אמא ובית ואוכל חם ותחושה קסומה של חורף
מרק אפונה ופתיתי בצק
מצרכים:
עוד באתר:
2 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
300 גר' אפונה קפואה
1 שורש פטרוזליה
לתיבול:
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוק
2 כפות אבקת מרק עגבניות
לפתיתי הבצק:
11/2 כוסות קמח תופח
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ
מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה
מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה
טועמים ומתקנים תיבול
הכנת פתיתי הבצק:
מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח
מגישים חם