
מומלץ בחום לנסות את סלט הטבולה כארוחה בפני עצמה, כיוון שהוא מכיל דגנים מלאים – בורגול, ובשילוב קטניה – חומוס, הוא יוצר ערך של חלבון מלא. גם הירקות מצטרפים לארוחה, וכך עם מים רותחים ומצרכים קנויים ניתן ליהנות מארוחה בריאה, מזינה ומשביעה.
חומרים: (מספיק לכ-5 מנות)
- 500 גרם בורגול דק (ג'ריש)
- 4 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לקוביות
- 3 כוסות חומוס מבושל
- 1/3 כוס פטרוזליה קצוצה
- 1 בצל בינוני מגורר
- 3 כפות מיץ מלימון טרי
- 2-4כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית כמון
עוד באתר:
אופן ההכנה:
- מכניסים את הבורגול לקערה בעלת מכסה, מערים מעליו מים רותחים בכמות שתכסה את הבורגול כ-2 ס"מ
- מכסים את הקופסא וממתינים 5-10 דקות
- מפוררים בכף את הבורגול, מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב, משהים כ15 דקות לספיגת הטעמים ומגישים.
- נשמר במקרר למשך 3 ימים
בתיאבון!