
מצרכים (לכ- 15 מיני-סופגניות)
לבצק:
עוד באתר:
½3 כוסות קמח (500 גר')
½ שקית שמרית (25 גר')
¼ כוס + 2 כפות סוכר (75 גר')
1 כפית מלח
½ כוס חלב פושר (120 מ"ל)
2 ביצים
120 גרם מרגרינה ללא שומן מוקשה שמרית, רכה וחתוכה לקוביות
למילוי ריבה:
400 גרם ריבת תות/פטל
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך כ- 8 דקות.
 - משמנים מעט את הבצק, מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי)
 - מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה. ממלאים כל כלי בריבה
 - מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים.
 - מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות.
 - אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, למשך 25 ל-30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות. אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות עם נייר כסף וממשיכים לאפות.
 - מצננים, זורים את אבקת הסוכר ומגישים. לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!
 























