
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 12-15 יחידות
עוד באתר:
מצרכים
לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
240 מ"ל (1 כוס) חלב
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
45 מ"ל (3 כפות) שמן
1 ביצה L
1/2 כפית מלח
למילוי:
200 גרם שוקולד פרה מריר
100 גרם חמאה
להברשה:
ביצה טרופה
לקישוט:
שומשום
אופן ההכנה
- בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, שמן, ביצה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
- מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מילוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
- מערבבים היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך כחצי שעה או עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק התפוח ל-12-15 יחידות.
- מרדדים כל חלק למלבן קטן, מורחים מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. מגלגלים את הרולדה סביב עצמה (צורת שבלול) ומניחים את הלחמניות המעוצבות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את הלחמניות ומתפיחים במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות ומפזרים שומשום.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפ מהפרה!
- במקום שוקולד פרה מריר אפשר להשתמש בשוקולד פרה חלב באותה כמות.
- במקום שומשום אפשר לקשט את הלחמניות בפרג, אגוזים קצוצים, קוקוס וכו'.
בתיאבון!