
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ
עוד באתר:
מצרכים
לעוגה:
3 ביצים L
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
125 גרם שוקולד פרה מריר, קצוץ דק
לציפוי:
75 גרם שוקולד פרה מריר
75 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה (ראו טיפים לגרסה פרווה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מיץ תפוזים, קליפת תפוזים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בתערובת.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים על גבי העוגה. מקשטים בקליפות תפוזים ומגישים.
טיפ מהפרה!
- העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר ולא קרה.
- שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
- במקום תפוזים אפשר להשתמש בקלמנטינות.
- אפשר להמיר את השוקולד פרה המריר בשוקולד פרה חלב באותה כמות.
- גרסה פרווה: במקום שמנת מתוקה משתמשים בשמנת צמחית או קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
בברכת חורף בריא!