
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ
עוד באתר:
מצרכים
לעוגה:
3 ביצים L
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
125 גרם שוקולד פרה מריר, קצוץ דק
לציפוי:
75 גרם שוקולד פרה מריר
75 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה (ראו טיפים לגרסה פרווה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
 - בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מיץ תפוזים, קליפת תפוזים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
 - מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
 - מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בתערובת.
 - יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
 - מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
 - ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
 - מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים על גבי העוגה. מקשטים בקליפות תפוזים ומגישים.
 
טיפ מהפרה!
- העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר ולא קרה.
 - שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
 - במקום תפוזים אפשר להשתמש בקלמנטינות.
 - אפשר להמיר את השוקולד פרה המריר בשוקולד פרה חלב באותה כמות.
 - גרסה פרווה: במקום שמנת מתוקה משתמשים בשמנת צמחית או קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
 
בברכת חורף בריא!























