
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: תבנית 20*20 ס"מ
עוד באתר:
מצרכים
לבראוניז:
200 גרם שוקולד פרה מריר
150 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסת פרווה)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
3 ביצים L
100 גרם (3/4 כוס) קמח
50 גרם (1/2 כוס) אגוזים קצוצים גס
3 בננות קטנות, חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
 - שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
 - מוסיפים סוכר ומלח וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת.
 - מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך טריפה בין הוספה להוספה.
 - מוסיפים את הקמח והאגוזים הקצוצים ומערבבים רק עד שאחיד.
 - מוסיפים את הבננות החתוכות ומערבבים עד שהן מתפזרות באופן שווה בתערובת.
 - יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
 - אופים במשך 18-25 דקות או עד שהבראוני מתייצב בשוליים, אך עדיין מעט רך במרכז.
 - מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות.
 
טיפ מהפרה!
- שומרים את הבראוניז בקופסה אטומה במקרר עד 5-6 ימים. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
 - אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.
 - חשוב לא לותר על המלח משום שהוא מדגיש את טעם השוקולד ומאזן את המתיקות.
 
בברכת חורף בריא!























