
כדי לקבל תערובת גבינה חלקה מומלץ להוציא את גבינת השמנת מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שתהיה בטמפ׳ החדר.
החומרים לתבנית בגודל 24*30 ס”מ:
לתערובת השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 175 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
- 2 כפות אבקת קקאו
עוד באתר:
לתערובת הגבינה:
- 2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי , בטמפ׳ החדר
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (45 גרם) קמח רגיל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את תערובת השוקולד: ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- מכינים את תערובת הגבינה: טורפים את חומרי התערובת במטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה.
- מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית. יוצקים מעל את תערובת הגבינה, מערבבים קלות עם כף ליצירת מראה שיש ומחליקים.
- אופים בתנור החם כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה קלות ויציבה. מצננים היטב.
- שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.