
מצרכים לבסיס:
- 4 ביצים
- 100 גר' סוכר
- 100 גר' קמח
- שקית אבקת אפיה
- חצי פקק תמצית וניל
- קורט מלח
מצרכים למלית:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
- 1.25 כוס סוכר
- חצי כוס שקדים גרוסים
- שליש כוס תמרים לחים מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
- 1 וחצי חבילות גבינת טוב טעם
- מעט זנגוויל טחון
- אבקת סוכר
עוד באתר:
אופן ההכנה:
- מכינים את הבסיס: טורפים את הביצים והסוכר בקערה עד שהתערובת נהיית בהירה
- מוספים את שאר החומרים וממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה
- מעבירים במהירות את התערובת לתבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 8 דקות
- מוצאים את העוגה מהתבנית ומקררים על רשת
- מכינים את העוגה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר (מוסיפים בהדרגה) עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים לקצפת את חתיכות התמרים, השקדים, זנגוויל והגבינה ומקפלים בעדינות
- מנחים את בסיס הרולדה על נייר אפיה, החלק השזוף כלפי מטה ומורידים את נייר האפיה העליון
- מורחים את הקציפה על בסיס הרולדה ומתחילים לגלגל בעדינות אך הדוק
- מניחים את הרולדה המוכנה כשהחיבור למטה, על מגש, בוזקים מעט אבקת סוכר על הרולדה ומגישים