
(2 קלתיות פאי בקוטר 24 ס"מ)
השילוב של גבינה, תפוחים ופירות יער הוא כמעט בגדר חובה…
הפאי נשמר היטב בהקפאה, אך את הקישוט כדאי להכין ברגע האחרון.
לבצק:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 300 גרם קמח (כ-3 כוסות)
- 1 ביצה
למלית תפוחים:
- 80 גרם חמאה
- 6 תפוחי גרנד גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
- 5 כפות סוכר
- 41 כפית קינמון
- 21 כוס פירות יער
עוד באתר:
למלית הגבינה:
- 1 מכל גבינה לבנה 5%
- 1 מכל גבינת שמנת
- 21 כוס סוכר
- 3 ביצים
לקישוט:
- 2 כוסות שמנת מתוקה מוקצפת
- 100 גרם שוקולד לבן
- פירות יער טריים או קפואים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
- במעבד מזון או במיקסר מעבדים את החומרים לבצק.
- מכניסים לשעה למקרר.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים בו 2 תבניות פאי בקוטר 24.
- מכסים את הבצק שבתבנית בנייר אלומיניום, מהדקים אותו בעדינות סביב שולי הפאי
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הכנת מלית התפוחים:
- במחבת רחבה מקפיצים את התפוחים בחמאה כ-6 דקות.
- מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים עוד 2 דקות. מקררים מעט
- ממלאים את חלקן התחתון של 2 תבניות הפאי.
הכנת מלית הגבינה:
- בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים ושופכים מעל מלית התפוחים
- אופים במשך כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
לקישוט:
- לאחר שהפאי מתקרר מזלפים קצפת בעזרת צנטר עגול חלק סביב השוליים ויוצרים מעין "כדורים".
- ממיסים את השוקולד הלבן, מורחים אותו על שקף ומחכים שהשוקולד יתייבש מעט.
- בעזרת רינג או מקד יוצרים עיגול שוקולד שקוטרו כקוטר הפאי, ולאחר מכן יוצרים עיגול פנימי קטן יותר כדי ליצור מעין טבעת. מקפיאים ל-10 דקות, משחררים בעדינות ומניחים מעל עיגולי הקצפת. ממלאים את ה"חור" שנוצר בפירות אדומים.