
החומרים:
- 3.5 כוסות קמח
- 1/2 שקית שמרים או חצי קוביית שמרים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כוס חלב או מים פושרים
- 50 גר' חמאה
- מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
- 2 כפות שמן
למלית:
- 250 גר' גבינה לבנה 9%
- 250 גר' גבינה לבנה כחושה
- 50 גר' חמאה
- 1 וחצי כוס סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כפית תמצית רום
- 3 ביצים
- 2 כפיות גרידת לימון
- 1/5 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס צימוקים
- 1 חלמון ביצה למריחה
עוד באתר:
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערת מערבל ביצים סוכר ומלח, מוסיפים בהדרגה חלב, שמן, חמאה, מיץ לימון וקליפת לימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת את הקמח והשמרים. לשים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הניתק מהדפנות
- משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח
- דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל-2 חלקים שווים
- מרדדים את אחר החלקים לעלה בעובי של כחצי ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ושוליה
- את יתרת הבצק מחלקים ל-9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר של 1/2 ס"מ
- משלוש רצועות קולעים צמה
אופן הכנת המלית:
- מכניסים לקערה: חמאה, סוכר, סוכר וניל ותמצית רום ומערבבים היטב
- מוסיפים בהדרגה את הביצים ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- שופכים את המלית על הבצק מדרים בצורת שתי וערב את הרצועות ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית.
- מורחים את הרצועות בחלמון הביצה ואופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני של כ40 מעלות.