
רכיבים לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כפית מלח
3 כפות שמן
1/2 חב' חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס חלב קר
2 ביצים
כוס מלאה עם גבינה צהובה מגורדת
עוד באתר:
רכיבים לציפוי:
חב' חמאה 100 גרם
כף שום כתוש
כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- להכניס למג'מיקס או למיקסר את הקמח, האבקת אפיה והמלח ולערבל
- להוסיף את השמן, החמאה, ולהמשיך לערבל עוד.
- לערבב את החלב והביצים בקערה נפרדת ולהוסיף לעיסה
- להוסיף את הגבינה הצהובה, ולערבל עד שמתקבל בצק רך
- לגלגל את הבצק לכדור, לעטוף עם ניילון ולהשהות במקרר כחצי שעה.
- לאחר מכן, להניח את הבצק על משטח מקומח, ולעבד בידיים דקה שתיים
- לרדד למרובע בעובי 2 ס"מ
- את המרובע לחלק ל 12 מרובעים קטנים, ולסדר על תבנית עם נייר אפיה.
ציפוי:
- להמיס את החמאה ולהוסיף את שאר החומרים, ולערבב
- בכל מרובע בצק לעשות חריץ ולפתוח אותו קצת כך שיהיה מעין תעלה
- למלא כל תעלה בכפית אחת מהצפוי, בנוסף למרוח בציפוי את כל מרובעי הבצק.
- לאפות בתנור חם על 200 מעלות, במשך כ 12-14 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב
- להגיש פושר, אם זה חג אפשר לחמם על הפלטה