תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ
המצרכים:
עוד באתר:
לבצק:
- 150 גרם מרגרינה
- 1 חלמון של ביצה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 225 גרם קמח
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
למילוי:
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד חלב פרה של עלית
- 50 גרם שוקולד לבן פרה של עלית
- 50 גרם שוקולד מריר 60% פרה של עלית
- קורט מלח
- 2 כפות גדושות ריבת חלב
להגשה:
- גלידת וניל איכותית
- שברי אגוזי לוז מסוכרים
אופן ההכנה:
הבצק:
- שמים במעבד מזון את המרגרינה עם הביצה ומערבבים דקה
- מוסיפים את הקמח, האבקת סוכר, הווניל והמלח, ומפעילים כשתי דקות עד שמתקבלת תערובת פירורית
- שמים את תערובת הבצק בשקית במקפיא למשך כשעה.
- לאחר שהבצק התגבש במקפיא, מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח, לעלה בעובי 1/2 ס"מ
- הופכים את הבצק על התבנית, משאירים שוליים לדפנות התבנית, חותכים את שאריות הבצק העודף
- בעזרת מזלג מחוררים את הבצק, ושולחים אותו להקפאה נוספת, עם התבנית למשך 20 דקות.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות, ומכניסים את הבצק לאפייה של כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור
- מורחים על התחתית בעודה חמה את ריבת החלב בשכבה אחידה.
המלית:
- בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה
- מכבים את האש ושמים את כל השוקולדים של עלית ומכסים
- אחרי 2 דקות מערבבים היטב עד שכל השוקולדים נמסים
- שופכים את השוקולד על הפאי ומעבירים בזהירות למקרר לשלוש שעות.
- פורסים למשולשים יפים ושמים בצלחות
- שמים על כל משולש כדור גלידה, ומפזרים אגוזי לוז מסוכרים מלמעלה