niv8

במתכון זה מתקבלת צורה של טריין אך ללא הכלי, זאת הודות לתהליך הקפאת המילוי לפני האפייה. צורת המאפה מלבנית, והיא תישמר גם בזמן האפייה. חשוב להדגיש כי תהליך הקפאת המילוי אינו פוגם באיכות המוצר.

חומרים – למילוי תבנית אינגליש קייק:

  • 2 פלפל אדום
  • 2 פלפל צהוב או ירוק
  • 1 חציל
  • 4 זוקיני ירוק או קישוא
  • 1 שן שום קצוצה
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח ופלפל

 

 

לרוטב בשמל:

  • שליש כוס ועוד כף או 40 גרם קמח רגיל
  • 40 גרם חמאה
  • 2 כוסות או 500 מ"ל חלב
  • 3 חלמון
  • 4 כפות גבינת אמנטל או מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
  • כפית מלח, פלפל לבן, קורט כורכום, קורט פלפל שאטה טחון
  • כף תימין קצוץ
  • כף אורגנו טרי קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

לבצק:

  • כוס ו-3/4 או 250 גרם קמח רגיל
  • כוס ו-3/4 או 250 גרם קמח מלא
  • כף שטוחה סובין
  • 300 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית וחצי או 15 גרם מלח
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס או 80 מ"ל מים קרים

 

 

אופן ההכנה:

הבשמל:

להרתיח את החלב בסיר קטן.
בסיר אחר להמס את החמאה, להוסיף את הקמח ולערבב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
למזוג את החלב החם לסירוגין לתוך תערובת הקמח תוך כדי ערבוב במטרפה עד להטמעתו. לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה.
מחוץ לאש להוסיף את החלמונים, התבלינים, עשבי התיבול והגבינה. לקרר.

 

הירקות:

לקלות את הפלפלים בתנור בחום בינוני, לקרר ולקלף. לתבל במעט מלח ופלפל.
לקלף את החציל ולפרוס לפרוסות אורך בעובי של סנטימטר. לתבל בשמן זית, במלח ובפלפל. לצלות בתנור בחום גבוה עד הזהבה קלה. לקרר.
לפרוס את הזוקיני לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. לתבל בשמן זית, במלח ובפלפל לצלות בתנור בחום גבוה עד הזהבה קלה. לקרר.
לרפד תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ולסדר שכבות של ירקות קלויים לפי הסדר הבא: פרוסות פלפל קלוי, שכבה דקה של בשמל, פרוסות זוקיני ורוטב בשמל, פרוסות חציל ורוטב בשמל, ושוב: פלפל קלוי, בשמל. לסיים בזוקיני.
להקפיא את התבנית עם הירקות.

 

הבצק:

לשים במעבד מזון את הקמחים, המלח והחמאה ולטחון בפולסים קצרים עד למרקם פירורי.
להוסיף ביצים ומים ולטחון שוב בפולסים קצרים עד לקבלת בצק הומוגני.
ליצור מהבצק צורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולקרר שעתיים לכל הפחות.
לחלק את הבצק לשני חלקים, אחד גדול יותר.
לרדד כל חלק למלבן בעובי של כשלושה מ"מ.
סיום- לחלץ את הירקות מתבנית האינגליש קייק ולהניח על מלבן הבצק הקטן יותר.
להבריש מסביב ביצה טרופה ולהניח מעל את מלבן הבצק השני.
להדק היטב את מלבני הבצק זה לזה ולחתוך את הדפנות הנותרות.
ליצור דקורציה בבצק כפי שמופיע בתמונה, להבריש ביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כארבעים דקות.
אם המאפה כבר הפך לזהוב אך הבצק עדיין אינו מוכן, להנמיך את הטמפרטורה ל-160 ולהמשיך לאפות לפי הצורך.

 

bufe_logo

מתוך מגזין בופה, למנויים 03-7580060











עוד כתבות שיעניינו אותך

תיעוד מרטיט

גזירת הגיוס: המקובל פרץ בבכי במהלך הברית; צפו

נתי קאליש
המסורת ממשיכה!

קובי ברומר וישיבת אורייתא נוקדים בקומזיץ רביעי

אליעזר חסיד
סוף עצוב

אחר 6 שנות היעדרות, נמצאה: המשפחה דורשת תשובות

אבי יעקב
כך זה נראה

צווי הריסה למטוס החגיגות הפלסטיני בשומרון

אבי יעקב
לצפייה מלאה

ימים נוראים או ימים נחמדים? הצטרפו לשיחת הכנה מרתקת

יענקל'ה פרידמן
נתניהו בהצהרה:

"הבורסה בישראל עקפה את S&P, האבטלה בשפל היסטורי"

צבי טסלר
מפתיע?

צפו: דורבן תועד יוצא מהמחילה בספארי

קובי פינקלר
אל תחמיצו

הצטרפו לשידור: מתכוננים ליום הדין עם אמן הרגש החסידי

קובי ברומר ומנדי וייס
סמוך לכלא הצבאי

דרמה של ממש: המוחים הצליחו לשחרר עריק שהובא למעצר

נתי קאליש
צפו

לקראת פתיחת השגרירות בירושלים: ראשי הממשלות נפגשו

שלמה ריזל
טרור מגזרה נוספת

נהג משאית 'סיוע' ירדני פתח באש: 2 נרצחו במעבר אלנבי

קובי פינקלר
בדומה לאביו זצ"ל

צפו: המסוק של הגר"י יוסף בדרך לעצרות הסליחות

נתי קאליש
תיעוד מהאירוע

צפו: נתניהו לסוכני המוסד: "יש לכם פה ביפרים?"

שלמה ריזל
'ויחזור לתלמודו'

אחרי שעתיים: הפגנות הפלג הסתיימו; הכבישים נפתחו

פנחס בן זיו
"פה כדי להישאר"

צפו: השגריר האקבי הוכתר כ'אזרח כבוד' בשומרון

נתי שולמן
צפו

התמרון בעיר עזה מתרחב; צה"ל מפרסם תיעוד

קובי פינקלר
השיעור המלא

להיוולד מחדש: רוצים לחזור לנקודת ההתחלה?

הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון
מסכמים שנה

אל תחמיצו: הפלייליסט מתקן את כל שבתות השנה

אלי ממונסי
פצועים חולצו במסוק

"זירה קשה מאוד": תאונה סמוך ליישוב החרדי

אבי יעקב
מגן איתן

לייזר ב-100 קילוואט שמפיל מל"טים בעלות דולרים בודדים

קובי פינקלר