Fotolia_47432357_Subscription_Monthly_XXL|Gamla_Cabernet Sauvignon_2010גלעד לרום|set2_00069_2_MR|גמלא ריזלינג לבן 2012 צילום דניאל לילה|גמלא שרדונה 2010 יקבי רמת הגולן. צילום- כפיר חרבי יין, wine

הקיץ הגיע ואיתו אשכולות הענבים הניבטים אלינו ממדפי חנויות הפירות וירקות. הנה מה שתוכלו לעשות עם ענבי הקיץ הטעימים והמתוקים.

רכיבים:

  • ענבים שחורים מתוקים (הזן הכי מוצלח זה השמי)
  • סוכר

 

אופן ההכנה:


לקחת את הענבים ולתלוש מהאשכול ולשים את כל הענבים בחבית מפלסטיק (אפשר להשיג בכל חנות לממכר חומרי בנין), החבית צריכה להיות עם מכסה שסגור הרמטי בכדי שהיין לא יגלוש בזמן התסיסה, וחשוב להקפיד שהחבית תהיה יבשה לגמרי, כיון שטיפת מים יכולה להחמיץ את היין, וגם את הענבים
לא לשטוף כלל, כמות הענבים צריכה להיות מעט פחות מ 3/4 נפח החבית, לפזר את הסוכר מלמעלה, הכמות צריכה להיות 02% מכמות הענבים. לסגור את החבית ולהניח במקום מוצל, בירושלים היו שמים בקומה למטה כמו מרתף, אפשר אפילו מתחת לכיור במטבח, זמן התסיסה של היין זה מינימום 40 יום,
עדיף לחכות 50 יום, אבל לא להשאיר יותר מ-50 יום, כיון שזה יכול להפוך לחומץ.
אחרי זמן התסיסה להניח את החבית על מקום גבוה או שולחן או כסא, ולוקחים כלי נוסף או חבית או בקבוק גדול ומניחים במקום נמוך או על הרצפה. כעת יש לקחת צינור פלסטיק (שאפשר גם לרכוש בחנות לממכר חומרי בנין), קצה אחד של הצינור משקיעים בחבית המוגבהת, ובקצהו השני נותנים שאיפה קטנה ומניחים בתוך הכלי הנמוך, היין יתחיל לצאת כחוק מים שלובים.

נותנים ליין לנוח 10 ימים, בכדי שהשמרים ישקעו, ולאחר מכן, להוציא בזהירות עם כלי לא לערבב ולסנן, השיטה שסיננו בירושלים, לקחו משפך גדול ושמו אותו בבקבוק או כלי אחר, את המשפך רפדו בצמר גפן, ומזגו מהיין למשפך, ולאט לאט טפטף יין מזוקק, לא לשכוח לעשר!
לענבים שנשארו בחבית לתת סחיטה קלה בתוך החבית בעזרת היד, להוסיף מים עד גובה הענבים שהיו בפעם הראשונה, ושוב להוסיף סוכר, תהליך תסיסה זהה של 32/02 יום. ואותו תהליך הוצאה של היין, והיין הזה נקרא "יין שני". ליין שלישי, סוחטים היטב את הענבים, ומוסיפים מים, אבל בפעם הזו כמות המים
צריכה להיות חצי מגובה הענבים שהיו בפעם הראשונה. שלא תהיה שאלה של ברכה, ושוב פעם תסיסה ותהליך סינון.

 

matkonim-gelis3











עוד כתבות שיעניינו אותך

דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו