סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

ללמוד להפיק מהלימון לימונדה, נו, ממשפט מְתמרץ זה הפך לציטוט נדוש. עד שימציאו קלישאה חדשה, אני רוצה להציג לכם צד נוסף של הלימון. בדיוק בשביל זה, לקחתי לסטודיו של הצלם דניאל לילה, את אסתר סומך, מהמחלקה הקולינרית של 'יופי של אירוע' והמאסטרית של כולנו, אשר תדגים שלב אחר שלב מגש אירוח קייצי, כשהלימון מככב בו (ולא, לא בקנקן לימונדה). כדי שההגשה הוירטואלית תהיה מוחשית, תתחילו להתאמן.

0
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

 

פיוז'ן במיטבו
הוא עשה עליה מנורבגיה, קיבל אינספור וריאציות במטבחי תבל, והפך לחביב המזנונים באירועים ושמחות-הסלמון המעושן. מדובר בסַפק חלבון עשיר, משביע מבלי להותיר תחושת כובד, כשבהגשה הנוכחית הוספנו לו גלקסיות של מטבלים וממרחים. ההדגמה הרב שלבית של אסתר סומך, תוביל אתכם עד לתוצאה המתבקשת.
כבר מזמן ידוע , שטרם הגיעם אל הטאפאס בר, חייבים הרכיבים המונחים על המגש, לעבור 'טיפול בשפה קולינרית', המעניקה פרשנות ייחודית, ולאחר עיון בפוסט הנוכחי- תהיה ברת יישום לכל.

החומרים הדרושים:


מהמטבח:

 

  • משטח חיתוך
  • סכין
  • סלייסר (לא חובה)
  • סכין טורנה
  • משטח הגשה, עדיף בצבע שחור

 

מהסופר:

  • סלמון מעושן בכמות הרצויה
  • ממרח יצוק
  • חצי לימון
  • 1/2 גבעול בצל ירוק
  • 1/2 מלפפון
  • עלה חסה

 

הכנת הלימון:

  1. תפשו את חצי הלימון,קטמו את בסיסו על מנת שיעמוד יציב
  2. סמנו את המיתאר שבין הקליפה לעסיס הלימון, והסירו אותו לקבלת קליפה חפה מכל פרי בחלקה הפנימי
  3. חתכו פרוסה בעובי 1 ס"מ, ועצרו 2 ס"מ לפני המרכז
  4. חזרו על הפעולה בצד השני תוך עצירה ס"מ לפני המרכז לקבלת 2 ס"מ של חיבור
  5. הקפידו על ניקיון צידן הפנימי של הידיות שהתקבלו
  6. קשרו את הידיות בגבעול בצל ירוק
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

 

פיסול הממרח (בכורה עולמית):

 

  1. אחזו את סכין הטורנה במנח אלכסוני,נעצו אותו במרכז וגלפו תלתל בתנועות מעגליות עדינות, מבלי לנתקו מהמרכז!
  2. המשיכיו לחצוב בתנועה סיבובית להשלמת מעטפת הפרח
  3. השלימו את הסיבוב בעדינות מירבית, כשלהבו המשונן של סכין הטורנה מעבד את מרקם הפרח למראה טבעי
  4. לאחר קבלת הפרח בנפח הרצוי, הסירו את עודפי הממרח היצוק

 

 

סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

 

הכנת הסלמון

 

  1. הכינו פרוסות סלמון במידה הרצויה ובפורפורציות למגש ומס' המנות
  2. חתכו מקלות מלפפון אסתטיות(באמצעות סכין או סלייסר)
  3. גלגלו את נתחי הסלמון ועטרו במקלות המלפפון

 

סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה
סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

 

הרכבת המגש:

  • מקמו הרכיבים על גבי משטח כהה, והניחו את עלה חסה לצידי הלימון

עם כיבוד כזה, יש בהחלט מסיבה.
נותר רק לאחל לכם מכל הלב, שתהיה תמיד סיבה טובה!
אלישבע.

eli7-ad-02











עוד כתבות שיעניינו אותך

הסודות מאחורי הקלעים

מנחם טוקר ומנהל התזמורת חשפו פדיחות

מנחם טוקר
מי בשריפה

סוף עצוב לטרגדיה: נפטר הילד שנשרף בירושלים

אבי יעקב
לאורך הלילה

בדאגה גוברת: הורחבו החיפושים אחרי הצעיר החרדי הנעדר

אבי יעקב
מקומם

הנדרס בהפגנה נאלץ להגיע למשטרה על אלונקה

שמעון כץ
צפו בדברים

מתקפה חריפה נגד חוסמי הכבישים: "אין כפרה לחילול ה'"

אבי יעקב
צפו בתיעוד

"נגמרה החגיגה": נהרס האוהל מעל קבר אבי הטרור

אבי יעקב
חגיגות 'יום ההצלה'

זוהראן ממדאני חגג עם החסידים, בבית הלבן שלחו מכתבים

נתי קאליש
אסון בירושלים

שייח ג'ראח: בן 50 קפא למוות בשלולית ברחוב

אבי יעקב
פרשיית מבוך הכסף

שלושה שוטרים נחקרו במח"ש בחשד לקשרים עם "בכרי"

גדי פוקס
תיעוד תת קרקעי

צה"ל בתרגיל משותף עם האמריקאים מתחת למים

קובי פינקלר
צפו בתיעודים

סופת ביירון הגיעה במלוא העוצמה: הצפות נרחבות וחילוצים

שמעון כץ
"איפה החמלה שלך?"

מאמינים שהפצ"רית במצוקה נפשית? צפו בעימות הסוער

נתי שולמן
כולם שרדו

סרטון מטלטל: המטוס התרסק על הטויוטה קאמרי

יוני שניידר
ראויים להוקעה

קשה לצפייה: שני צעירים נאשמים בתקיפת מנקה רחובות

גדי פוקס
מטלטל ומצמרר

תיעוד: החטוף מקבל שם יהודי ומצטרף לשירת 'אני מאמין'

פנחס בן זיו
מכת ברק ברכבת

סופת ביירון: לוחמי האש הצילו נהגים שנתקעו בשטפונות

אלי יעקובוביץ
האזינו לשירים

אלבום חדש: 'מירקלס 4' - דוד פרלמן עם הנסים שחיכינו להם!

אליעזר חסיד
שיחה היסטורית

הזמר שהחליף את שמו בהשראת מרדכי בן דוד

מנחם טוקר
להאיר מתוך חשכה

תיעוד מצמרר: ששת החטופים בהדלקת נרות חנוכה בשבי

פנחס בן זיו
חילוצים וחסימות

סופת 'ביירון' מתקרבת לשיאה; כוננות ספיגה במרכז הארץ

אבי יעקב