
סברינה במילוי קצפת ופירות (כ-30 יחידות)
רשימת חומרים לבצק סברינה:
- 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 200 גרם חמאה מומסת/מחמאה (1 חבילה)
- 50 גרם שמרים (קובייה או שקית שמרית)
- 5-4 ביצים במידה L
- לימון מגורד
- 1/2 כפית מלח (5 גרם)
- 1 כוס מים (240 מ"ל)
עוד באתר:
אופן ההכנה:
- 1. מערבבים במעבד מזון את הקמח, השמרים, הסוכר והלימון המגורד.
- 2. מכניסים את החמאה/המחמאה המומסת.
- 3. מכניסים את הביצים ומערבבים במספר "פולסים" עד שהן נבלעות היטב בתערובת.
- 4. מוסיפים את המים בהדרגה עד עיסה לקבלת הומוגנית. התערובת המתקבלת הנה דביקה ונוחה לזילוף.
- 5. מעבירים את התערובת לקערה נקייה ומתפיחים כחצי שעה (מניילנים את הקערה).
- 6. בעזרת מרית מערבבים מעט את התערובת שתפחה ומעבירים לשק זילוף.
- 7. מזלפים את הסברינות לתבנית שקעים מסיליקון עד ל-2/3 מגובה השקעים.
- 8. מתפיחים את התערובת כ-1/2 שעה עד שהבצק מגיע לשיא גובה השקעים שבתבנית הסיליקון.
- 9. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב ובוהק.
- 10. מצננים את הסברינות ומתחילים בהכנת הסירופ.
סירופ הסברינות:
- 5 כוסות מים
- 1/2 1 כוסות סוכר (350 גרם)
- 1/2 קליפת לימון
- 2 מקלות וניל
- 1/2 כוס רום כהה
הוראות בישול הסירופ:
- מרתיחים את המים, הסוכר, המקלות הווניל (יש לחצות אותם, לגרד את גרגרי הווניל ולהכניס הכול לתוך הסירופ), קליפה מחצי לימון.
- מסירים מעל האש, ורק אז מוסיפים את 1/2 כוס הרום.
- מערבבים ומשאירים בטמפרטורת החדר עד השעה שבה רוצים לבשל ולהספיג את הסברינות.
בישול הסברינה ברוטב: (לעבוד בכף מחוררת)
- מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר.
- חשוב שהסירופ יהיה חם ויתבשל על אש נמוכה אבל לא יבעבע.
- חותכים בסכין את הדפנות הלא יפות של הסברינות.
- מכניסים את הסברינות לרוטב – תחילה את החלק החיצוני שהיה למעלה בתנור ל-3-2 דקות
- אחר כך הופכים לעוד 3-2 דקות. מוציאים ומניחים על נייר אפייה כדי לספוג את עודפי הנוזלים.
מילוי קציפת וניל
רשימת חומרים לקצפת למילוי:
- 1 מכל שמנת מתוקה או צמחית
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מקציפים את השמנת המתוקה ואת הסוכר הקצפה מלאה ומזלפים על גבי הסברינה לאחר שהתקררה מסיום בישולה.
- ניתן לעטר בפירות העונה.