
רכיבים
- חצי קילו קמח
- 30 גרם שמרים טריים / 15 יבשים
- 5 ביצים
- 65 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 75 גרם חלב או מים (לכו עם החלב, אם כבר אז כבר!)
- 300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- מערבבים במיקסר את כל החומרים מלבד החמאה והמלח.
- כשמתקבל בצק אחיד וחלק, מוסיפים את המלח. מוסיפים את החמאה, קובייה קובייה.
- לשים עד שהבצק חלק ואחיד בשנית.
- מתפיחים כ-10 שעות במקרר – לא לדלג! חשוב ביותר.
- מוציאים את הבצק התפוח מהמקרר ויוצרים ממנו את הצורות הרצויות.
- יש המכינים בריוש בתבניות מלבניות גדולות, כמו לחם. אישית, אני מעדיפה בהרבה את הגרסה האישית. בעיצוב הקלאסי
- יוצרים כדור של בצק ומטביעים מעליו כדור קטן יותר, אבל זה לא באמת משנה. את הצורות מניחים בתבניות ששימנתם בחמאה מבעוד מועד ומברישים בביצה.
- כפי שניתן לראות, בבריוש שבתמונה פיזרנו גם מעט סוכר גבישי מלמעלה
רוצה להשתתף גם? לחצי כאן ושלחי מתכון משלך.