ניחוחות שבת

להלן המתכונים שהוצגו בתכנית:

פאי דובדבנים-מתכון ל 2 קבוצות

מצרכים לבצק:
300 גר' קמח
100 גר' א.סוכר
200 גר' חמאה
ביצה אחת

למלית קרם פיסטוק:
120 גר' סוכר
120 גר' א.שקדים
120 גר' חמאה
שלוש ביצים
30 גר' קורנפלור
30 גר' ליקר דובדבנים
2 כפות פיסטוקים טחונים

לקישוט:
דובדבנים קפואים או משומרים

אופן הכנת הבצק :
שימי את כל המצרכים ממאבד המזון חוץ מהביצה ואבדי למסת פרורים.
הוסיפי את הביצה וערבבי לבצק,עטפי בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה.

הכנת המלית:
במאבד מזון שימי את כל המצרכים מלבד הביצים,אבדי למחית חלקה והוסיפי את הביצים אחת,אחת ואבדי שוב לקבלת מחית אחידה
הרכבת המנה:
רדדי את הבצק,רפדי תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושימי להקפאה לשעה אחת.
הוציאי, זלפי מהקרם שקדים קשטי בדובדבנים,אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואפי עד להשחמה
הרכבה
מעל הטארט דובדבנים הניחי את הקרם וניל כשהו מצופה גלסאז לבן
קשטי בדיסקיות אדום וירוק

פאי שוקולד

מצרכים
לבצק
300 גר' קמח
200 גר' מרגרינה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה

למלית
150 גר' שוקולד מריר
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
60 גר' מרגרינה
50 מ"ל קצפת צמחית
100 גר' אגוזי לוז טחונים-בחירה

אופן ההכנה
הכנת הבצק
במעבד מזון מניחים את הרכיבים מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים
מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק
מוציאים משטחים על ניילון נצמד ומקררים כשעה
מוציאים מרדדים ומרפדים תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ
מקפיאים לשעה

הכנת המלית
טורפים ביצים וסוכר
ממיסים יחד שוקולד מרגרינה וקצפת לקרם חלק
מאחדים מסות מוסיפים אגוזים
מחממים תנור ל 180 מעלות
שופכים את המלית מעל הבצק ואופים כחצי שעה או עד להשחמה קלה

פאי תפוחים

תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
קורץ בקוטר 5 ס"מ
מצרכים לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' א סוכר
1 ביצים

למלית
4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
30 גר' חמאה
2 כפות סוכר חום

לפירורים
100 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר חום
100 גר' פקאן גרוס

אופן ההכנה
הכנת הבצק
יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה
הכנת מלית התפוחים
במחבת טפלון עמוקה יש להמיס את החמאה ולהוסיף א"כ את התפוחים
לטגן תוך כדי ערבוב כ 5 ד'
להוסיף את הסוכר חום ולהמשיך לטגן עד להשחמה של התפוחים
הכנת הפירורים לציפוי
את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים
לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

הרכבת המנה
לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר 5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
למלא בתפוחים המקורמלים ולפזר מעל את פירורי השטרויזל
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
להגיש בטמפרטורת החדר בצפוי אבקת סוכר

פאי גבינה מתוק

מצרכים
תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
קורץ בקוטר 5 ס"מ
מצרכים לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' א סוכר
1 ביצים

למלית
250 גר גבינה טוב טעם
250 גר' גבינה 5%
200 גר' אבקת סוכר
1 אינסטנט וניל
1 ביצה
לציפוי פירורים
200 גר' קמח
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר

אופן ההכנה
הכנת הבצק
יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה

הכנת המלית
יש לערבב היטב את מצרכי המלית לטעום ולתקן תיבול
הכנת הפירורים לציפוי
את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים
לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

הרכבת המנה
לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר 5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
למלא במלית הגבינה ולפזר מעל את פירורי השטרויזל
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
להגיש בטמפרטורת החדר בצפוי אבקת סוכר

פאי סניקרס

תחתיות מבצק פריך

מצרכים
250 גר' קמח
50 גר' אבקת שקדים
200 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה

למלית
500 גר' שוקולד חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 1 כוס בוטנים מלוחים

הכנת הטופי קרמל
1 כוס סוכר
50 גר' חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
את הבצק פריך יש לרדד לעלה דק ולקרוץ לדיסקיות בגודל של 0.5 מ"מ מגודל הרינג
לרפד את הרינג או הרינגים האישיים ולהקפיא לשעה
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

הכנת המלית
חממי את השמנת לסף רתיחה שפכי על השוקולד ועם בלנדר מוט עבדי למחית חלקה
הכנת הטופי קרמל
במחבת כבדה יש להמיס את הסוכר לקרמל בהיר
להנמיך את האש ולהוסיף חמאה לערבב עד שהחמאה נמסה
להוסיף שמנת ולערבב
לבשל עוד כ 10 ד' ולהסיר מהאש לצנן לטמפרטורת החדר

הרכבת המנה
מעל התחתית מהבצק פריך יש להניח את הקרמל מעל לפזר בוטנים מלוחים לקרר או להקפיא ולשפוך מעל את הגנש שוקולד חלב
לקשט בבוטנים מוזהבים

לבריאות!











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ