ניחוחות שבת

להלן המתכונים שהוצגו בתכנית:

פאי דובדבנים-מתכון ל 2 קבוצות

מצרכים לבצק:
300 גר' קמח
100 גר' א.סוכר
200 גר' חמאה
ביצה אחת

למלית קרם פיסטוק:
120 גר' סוכר
120 גר' א.שקדים
120 גר' חמאה
שלוש ביצים
30 גר' קורנפלור
30 גר' ליקר דובדבנים
2 כפות פיסטוקים טחונים

לקישוט:
דובדבנים קפואים או משומרים

אופן הכנת הבצק :
שימי את כל המצרכים ממאבד המזון חוץ מהביצה ואבדי למסת פרורים.
הוסיפי את הביצה וערבבי לבצק,עטפי בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה.

הכנת המלית:
במאבד מזון שימי את כל המצרכים מלבד הביצים,אבדי למחית חלקה והוסיפי את הביצים אחת,אחת ואבדי שוב לקבלת מחית אחידה
הרכבת המנה:
רדדי את הבצק,רפדי תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושימי להקפאה לשעה אחת.
הוציאי, זלפי מהקרם שקדים קשטי בדובדבנים,אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואפי עד להשחמה
הרכבה
מעל הטארט דובדבנים הניחי את הקרם וניל כשהו מצופה גלסאז לבן
קשטי בדיסקיות אדום וירוק

פאי שוקולד

מצרכים
לבצק
300 גר' קמח
200 גר' מרגרינה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה

למלית
150 גר' שוקולד מריר
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
60 גר' מרגרינה
50 מ"ל קצפת צמחית
100 גר' אגוזי לוז טחונים-בחירה

אופן ההכנה
הכנת הבצק
במעבד מזון מניחים את הרכיבים מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים
מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק
מוציאים משטחים על ניילון נצמד ומקררים כשעה
מוציאים מרדדים ומרפדים תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ
מקפיאים לשעה

הכנת המלית
טורפים ביצים וסוכר
ממיסים יחד שוקולד מרגרינה וקצפת לקרם חלק
מאחדים מסות מוסיפים אגוזים
מחממים תנור ל 180 מעלות
שופכים את המלית מעל הבצק ואופים כחצי שעה או עד להשחמה קלה

פאי תפוחים

תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
קורץ בקוטר 5 ס"מ
מצרכים לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' א סוכר
1 ביצים

למלית
4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
30 גר' חמאה
2 כפות סוכר חום

לפירורים
100 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר חום
100 גר' פקאן גרוס

אופן ההכנה
הכנת הבצק
יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה
הכנת מלית התפוחים
במחבת טפלון עמוקה יש להמיס את החמאה ולהוסיף א"כ את התפוחים
לטגן תוך כדי ערבוב כ 5 ד'
להוסיף את הסוכר חום ולהמשיך לטגן עד להשחמה של התפוחים
הכנת הפירורים לציפוי
את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים
לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

הרכבת המנה
לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר 5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
למלא בתפוחים המקורמלים ולפזר מעל את פירורי השטרויזל
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
להגיש בטמפרטורת החדר בצפוי אבקת סוכר

פאי גבינה מתוק

מצרכים
תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
קורץ בקוטר 5 ס"מ
מצרכים לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' א סוכר
1 ביצים

למלית
250 גר גבינה טוב טעם
250 גר' גבינה 5%
200 גר' אבקת סוכר
1 אינסטנט וניל
1 ביצה
לציפוי פירורים
200 גר' קמח
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר

אופן ההכנה
הכנת הבצק
יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה

הכנת המלית
יש לערבב היטב את מצרכי המלית לטעום ולתקן תיבול
הכנת הפירורים לציפוי
את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים
לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

הרכבת המנה
לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר 5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ
למלא במלית הגבינה ולפזר מעל את פירורי השטרויזל
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
להגיש בטמפרטורת החדר בצפוי אבקת סוכר

פאי סניקרס

תחתיות מבצק פריך

מצרכים
250 גר' קמח
50 גר' אבקת שקדים
200 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה

למלית
500 גר' שוקולד חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 1 כוס בוטנים מלוחים

הכנת הטופי קרמל
1 כוס סוכר
50 גר' חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
את הבצק פריך יש לרדד לעלה דק ולקרוץ לדיסקיות בגודל של 0.5 מ"מ מגודל הרינג
לרפד את הרינג או הרינגים האישיים ולהקפיא לשעה
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

הכנת המלית
חממי את השמנת לסף רתיחה שפכי על השוקולד ועם בלנדר מוט עבדי למחית חלקה
הכנת הטופי קרמל
במחבת כבדה יש להמיס את הסוכר לקרמל בהיר
להנמיך את האש ולהוסיף חמאה לערבב עד שהחמאה נמסה
להוסיף שמנת ולערבב
לבשל עוד כ 10 ד' ולהסיר מהאש לצנן לטמפרטורת החדר

הרכבת המנה
מעל התחתית מהבצק פריך יש להניח את הקרמל מעל לפזר בוטנים מלוחים לקרר או להקפיא ולשפוך מעל את הגנש שוקולד חלב
לקשט בבוטנים מוזהבים

לבריאות!











עוד כתבות שיעניינו אותך

מעלת הצדיקים

"בכוח הצדיק להעלותו": פתאום הופכים לטהורים

הרב נהוראי משה אלביליה
צפו בתיעוד

שלום עם ג'ולאני? צה"ל תקף מחסני אמל"ח בסוריה

קובי פינקלר
צפו

הילדים נרדמו ללא אוכל; זה מה שאמרה האם

הרה"ג מרדכי מלכא
צפו בדברים

לא רק 'הקול החדש': ראש הישיבה בקריאה מרגשת

פנחס בן זיו
צפו בתיעודים

מנהרת ענק הושמדה בעזה; מחבלים שיגרו טילי RPG וחוסלו

קובי פינקלר
שידור חוזר

שלמה ויידל: מתכוננים לקבלת התורה במופע עם ענקי הזמר

מנחם טוקר
צפו

הצנחן נקלע למערבולת עננים, וכמעט קפא למוות

שמעון כץ
צפו

גנץ איבד את שלוותו - והתפרץ לעבר הקהל

אבי יעקב
מרן חושף

הראש"ל התייעץ עם האדמו"ר; זו הייתה התשובה

נתי קאליש
שפל חסר תקדים

חסרי לב: בשמאל נערכים להרוס את נישואי אבנר נתניהו

אבי יעקב
הקול החדש

פרק שכמותו לא היה: מי תפס את עמדת ההנחיה?

מערכת הקול החדש
רקעי הכרעה

טראמפ: "קרובים להסכם בעזה, אעדכן על כך היום או מחר"

שלמה ריזל
צפו בתיעוד

ביטול ההתנתקות: השר כ"ץ ביקר ביישובים שהוחזרו לישראל

קובי פינקלר
הלהיט של הקיץ!

שמוליק סוכות משיק סינגל קליפ סוחף "הקב"ה איתי"

אליעזר חסיד
הכרת הטוב

אלעד: "התמכרתי לקוביס'; הוא עוד לא סיים"

נתי שולמן
בחסדי שמים

סוף טוב לחיפושים: לוי יצחק אותר בוואדי; פונה במצב קשה

אבי יעקב
הדאגה גוברת

אבי מימרן מנחה: כך תחפשו אחר לוי יצחק

אבי מימרן
תיעוד מפחיד

"אשבור לך את הרכב": ערבי תקף יהודי עם נבוט

אבי יעקב
צפו

בולען נפער בחנייה; הבניין כולו פונה על הבוקר

אבי יעקב
נחשף בערב שבועות

הקלטה נדירה: האדמו"ר הקדוש בהשתפכות ותחנונים

נתי קאליש