
פשטידת פטריות וזיתים מבצק פריך ללא שמן
בצק:
- ½ 2 כוסות קמח
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- 1/3 כוס מים
- 1 כפית קצח
- מעט מלח
עוד באתר:
מלית:
- 2 בצלים בינוני-גדול לקצוץ ולטגן יחד.
- ¼ כוס שמן זית
- 1 קופסאת פטריות פרוסות * את הפטריות לטגן בנוסף מיד לאחר טיגון הבצל.
- 150 גר' גבינה לבנה
- 150 גר' זיתים פרוסים ללא חרצנים
- 1 כפית זעתר + שומשום
- 100 גר' גבינה צפתית
- 150 גר' גבינה צהובה
- 3 ביצים
- מלח, פלפל, 2 כפות קמח
אופן ההכנה
לבצק:
- לחמם תנור מראש.
- ללוש ולשטח על תבנית משומנת ולאפות כ-10 דק' °200 בחום בינוני.
למלית:
- אופים את הקלתית כ-10 דק'
- מפזרים את הזיתים באופן אחיד
- את הבצל והפטריות נפזר על הזיתים.
- בסוף את כל מכלול הגבינות + הביצים התבלינים והקמח
- מכניסים לתנור לפחות לעוד חצי שעה -40 דק' להשחמה קלה מלמעלה.
בתיאבון!