
המצרכים
- לבצק
- 3.5 קסות קמח
- חצי שקית שמרת
- חצי כוס סוכר
- 1כוס חלב
- 2חלמונים
- קליםת לימון מגוררת
- 120 גר חמאה מומסת פושרת
- רבע כפית מלח
למלית
- 500גרם גבינה לבנה5%
- חצי כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 חלמונים
- קליפת לימון מגוררת
- 2כפות קורנפלור
- 20גרם חמאה מומסת
- חצי כוס צימוקים
- וחצי כוס חמוציות
עוד באתר:
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מערבבים קמח ושמרים
- מוסיפים סוכר חלב חלמונים קליפת לימון חמאה מוממסת ואת המלח
- מעבדים 5 דק' עד קבלת בצק רך וגמיש
- מכסים ומניחים להתפחה
- מכנים את המלית: מערבבים גבינה וסוכר ומניחים לכמה דקות מוסיפים פנימה סוכר וניל חלמונים קליפת לימון וקורנפלור
- מערבבים לתערובת אחידה מוסיפים את החמאה המומסת הצימוקים והחמוציות
- מרכיבים את הגבניות מוציאים את הבצק שתפח למשטח מקומח מחלקים ל3 חלקים מרדדים כל חלק למלבן וחותחים לריבועים שווים
- שמים בכל מרכז ריבוע כף מלית וסוגרים בצורת מעטפה 2 פינות מצדדים נגדיים ואז את השאר
- שמים את המעטפות בתבנית על ניר אפיה מכסים ומניחים לתפיחה
- מחממים את התנור ל180 מעלות
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים 15/20 דקות עד להזהבה יפה
- כאשר המאפה חם להבריש בסירופ סוכר
- להתפנק בתאבון