ניחוחות שבת

להלן המתכונים שהוצגו היום בתכנית ניחוחות שבת:

פילה סלמון ממולא באספרגוס ברוטב טריאקי
מצרכים

4 מנות סלמון ברוחב 7 ס"מ
למלית
36 גבעולי אספרגוס
2 גזרים חתוכים לגוליאן
3 כפות שמן לטיגון קל
1/2 כוס רוטב טריאקי
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
את הפילטים של הדג לפרוס דק לדפים ברוחב 7 סמ'
את האספרגוס יש לחלוט כ 3 ד' במים רותחים מומלחים
לעצור בישול במי קרח
למלא את פרוסות הדג באספרגוס ומעט גזר גוליאן לגלגל ולסגור עם קיסם
להכין כך את כל הדגים
לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הדגים עד להשחמה קלה
לאחר שסיימנו לטגן את כל המנות יש להוציא את הקיסמים שסגרו את הדגים
להוסיף אל המחבת את הרוטב טיראקי להביא לרתיחה להוסיף את המנות של הדג ולגלגל אותם תוך כדי בישול עד לרתיחה נוספת
להגיש חתוך באמצע

פילה סלמון במרינדה אסיאתית
מצרכים
6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי
למרינדה
1/4 כוס טריאקי
1/3 כוס סילאן
1/4 כוס מייפל טבעי
6 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מעושנת
3 כפות ממרח בוטנים
2 כפות בזיליקום קצוץ
מיץ וזסט מלימון אחד
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול
מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים
מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות
אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'

פילה בורי בקראסט שקדים
מצרכים ל 4 מנות
דרגת הכנה-קלה
4 פלטים בורי
לתיבול
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

לבלילת הציפוי
1/2 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
שמן לטיגון

לתוספת שעועית
250 גר' שעועית ירוקה חלוטה
1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה
תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה
הכנת הבלילה
מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים
מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

הכנת התוספת
במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב
מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.
מסירים מהאש ומגישים

אמנון מאודה
מצרכים
6 פילטים של אמנון
4 כפות פסטו בזילקום
מלח פלפל שחור גרוס טרי
16 עגבניות שרי
12 זיתי קלמטה
חופן עלי בזיליקום- או פטרוזליה

אופן ההכנה
סדרי פילה מעל נייר אפיה כשהעור כלפי מעטה
מרחי בפסטו והניחי מעל עגבניות שאי חצויות ו2 זיתי קלמטה
פזרי מלח פלפל וסיגרי את הנייר
הכיני כך את כל הפילטים
סדרי בתבנית ואפי כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
פתחי את הניר קלות קשטי בעלי בזיליקום טריים והגישי

לבריאות!











עוד כתבות שיעניינו אותך

תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו