ניחוחות שבת

להלן המתכונים שהוצגו היום בתכנית ניחוחות שבת:

פילה סלמון ממולא באספרגוס ברוטב טריאקי
מצרכים

4 מנות סלמון ברוחב 7 ס"מ
למלית
36 גבעולי אספרגוס
2 גזרים חתוכים לגוליאן
3 כפות שמן לטיגון קל
1/2 כוס רוטב טריאקי
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
את הפילטים של הדג לפרוס דק לדפים ברוחב 7 סמ'
את האספרגוס יש לחלוט כ 3 ד' במים רותחים מומלחים
לעצור בישול במי קרח
למלא את פרוסות הדג באספרגוס ומעט גזר גוליאן לגלגל ולסגור עם קיסם
להכין כך את כל הדגים
לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הדגים עד להשחמה קלה
לאחר שסיימנו לטגן את כל המנות יש להוציא את הקיסמים שסגרו את הדגים
להוסיף אל המחבת את הרוטב טיראקי להביא לרתיחה להוסיף את המנות של הדג ולגלגל אותם תוך כדי בישול עד לרתיחה נוספת
להגיש חתוך באמצע

פילה סלמון במרינדה אסיאתית
מצרכים
6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי
למרינדה
1/4 כוס טריאקי
1/3 כוס סילאן
1/4 כוס מייפל טבעי
6 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מעושנת
3 כפות ממרח בוטנים
2 כפות בזיליקום קצוץ
מיץ וזסט מלימון אחד
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול
מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים
מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות
אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'

פילה בורי בקראסט שקדים
מצרכים ל 4 מנות
דרגת הכנה-קלה
4 פלטים בורי
לתיבול
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

לבלילת הציפוי
1/2 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
שמן לטיגון

לתוספת שעועית
250 גר' שעועית ירוקה חלוטה
1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה
תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה
הכנת הבלילה
מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים
מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

הכנת התוספת
במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב
מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.
מסירים מהאש ומגישים

אמנון מאודה
מצרכים
6 פילטים של אמנון
4 כפות פסטו בזילקום
מלח פלפל שחור גרוס טרי
16 עגבניות שרי
12 זיתי קלמטה
חופן עלי בזיליקום- או פטרוזליה

אופן ההכנה
סדרי פילה מעל נייר אפיה כשהעור כלפי מעטה
מרחי בפסטו והניחי מעל עגבניות שאי חצויות ו2 זיתי קלמטה
פזרי מלח פלפל וסיגרי את הנייר
הכיני כך את כל הפילטים
סדרי בתבנית ואפי כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
פתחי את הניר קלות קשטי בעלי בזיליקום טריים והגישי

לבריאות!











עוד כתבות שיעניינו אותך

לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
הערב אצל יענקל'ה

הרב גלזר: "החיילים מתו כדי להוכיח את כוחה של תורה"

יענקל'ה פרידמן
צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
מוצ"ש חי במיוחד

במוצ"ש: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר