תמונה בדף הבית: זורגר פתיחה|במטבח של מירי לאתר|במטבח של מירי לאתר2

אסדו דובדבנים

מצרכים:

1 נתח אסאדו  במשקל כ 2ק"ג

6 בצלים פרוסים

5-6 שיני שום

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

3 כפות סילאן

3 כפות סוכר חום

300 גר' דובדבנים קפואים או מצנצנת עם הנוזלים

אופן ההכנה

מטגנים את הנתח מתובל במלח פלפל לסגירה

 מטגנים את הבצלים והשום מוסיפים את הסילאן והסוכר והתבלינים ומערבבים היטב

מוסיפים את הדובדבנים  ומערבבים

מניחים את הנתח המטוגן ומערבבים מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול

מבשלים כשלוש שעות או עד לריכוך

המנה מעולה בהקפאה 

מגישים עם  פירה תפוחי אדמה ובצל קרנץ'

 

גלילי חציל ברוטב עגבניות 

מצרכים

3 חצילים פרוסים לאורך  

למלית

250 גר' שווארמה הודו טחונה – האריזה לפח הכתום

250 גר' פרגית טחונה – קלקר לפח הכתום

4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

3-4 כפות רסק עגבניות – קופסת שימורים לפח הכתום

1 כוס אורז מבושל – שקית אורז האריזה לפח הכתום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה – קופסת תבלינים מפלסטיק לפח הכתום

1 כפית פפריקה מעושנת

3-4 כפות סוכר

לרוטב עגבניות

500 גר' רסק עגבניות – קופסת שימורים לפח הכתום

500 מ"ל ציר עוף

1/3 כוס שמן – הבקבוק פלסטיק לפח הכתום

1 וחצי כפיות מלח

4-5 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות גריל עוף

3 עגבניות חלוטות  ללא הקליפה

 

אופן ההכנה

את החציל יש להמליח ולהניח כ 15 ד' להגרת נוזלים

הברישי את החציל בשמן משני צידיו והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה

אפי עד להשחמה

הכנת הרוטב

יש לשים את כל הרכיבים במעבד מזון ולעבד למחית חלקה 

לשים בסיר ולבשל לרתיחה 

להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה

לטעום ולתקן תיבול

הרכבת המנה

מכדררים קציצה בשקל של כ 60 גר' ומניחים בבסיס החציל

מגלגלים ומניחים בתבנית

מכינים כך את כל החצילים 

שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה 

מקשטים עם שערות  קרישה

 

פילה לברק בציפוי שערות קדאיף

מצרכים

4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע

לציפוי

2 ביצים

2 כפות קמח

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

500 גר' שערות קדאיף מופשרות

שמן לטיגון עמוק

להגשה -סלטון

2 כוסות אפונה קפואה מופשרת – שקית לפח הכתום

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור 

מיץ מחצי לימון

לקישוט

איולי פסטו

2 ביצים חלוטות

1 צרור פטרוזיליה – שקית לפח הכתום

4 שיני שום

מלח

פלפל

2-3 כוסות שמן – בקבוק שמן פלסטיק לפח הכתום

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות 

מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי 

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה

מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ

לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות

מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה

הכנת הסלטון  אפונה

במחבת מטגנים בצל עד להשחמה

מוסיפים שום ומטגנים כדקה

מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים

טועמים ומתקנים תיבול

לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה

טועמים ומתקנים תיבול

מוסיפים את שאר הירקות ומעל מניחים 2 יח מהדג ומגישים

מקשטים באיולי פסטו

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק