2|WhatsApp Image 2022-05-15 at 14.39.54 (1)|WhatsApp Image 2022-05-15 at 14.39.54|WhatsApp Image 2022-05-15 at 14.42.05|WhatsApp Image 2022-05-15 at 14.43.50|WhatsApp Image 2022-05-16 at 15.05.53 (1)|WhatsApp Image 2022-05-16 at 15.05.53|WhatsApp Image 2022-05-16 at 15.05.52|WhatsApp Image 2022-05-16 at 15.05.54|WhatsApp Image 2022-05-16 at 15.05.54 (1)|WhatsApp Image 2022-05-16 at 15.05.55|יחצ רמי לוי|תמונה של המעדנייה

ל"ג בעומר ממש מעבר לפינה, ומשפחות רבות ברחבי הארץ מתכוננות לנצל את עשן המדורות ומעורבותך הילדים לערוך "על האש" עם קרטוצ'קעס רותחים עטופים בנייר כסף ועם בשר צלוי ומושקע. בין אם יוצאים למדורה השכונתית ובין אם אתם סתם מנצלים את היום כדי לפתוח את הגריל שבמרפסת או אפילו רק לחמם מחבת פסים על הכיריים, אתם חייבים הרבה בשר ובעיקר הכי טוב.

לקראת היום השמח והמיוחד רצינו לשדרג את שמחת היום שלנו במטעמים משובחים. אז כמובן את הקרטופאלאך לא מסובך להכין: בסך הכל לקחת תפוחי אדמה, לעטוף אותם היטב בנייר כסף ולטמון אותם בתוך הגחלים והרמץ של המדורה עד שהם מתרככים והופכים לקרטוצ'קעס ריחניים ועסיסיים טעימים ושווים לכל גיל.

אבל כדי להכין בשר מצוין הלכנו בשבילכם ושאלנו את מומחי הבשר של רמי לוי איך נבחר  את הנתח המתאים לנו ואיך נגיע איתו למנגל במצב הטוב ביותר. בכתבה זו ננסה לפשט עבורכם את המידע הרב שקיבלנו אבל לפני הכל: איך בוחרים בכלל בשר טוב?

אז ברור שהכי טוב לצרוך בשר 100% טרי, לא מופשר ולא מעובד. כאשר בהקשר של "על האש" יש לנו שתי אפשרויות בולטות: בשר טחון – כזה שהופך לקבבים או המבורגר ובשר המיועד לסטייקים – כמו אנטריקוט ושייטל. את כולם תוכלו למצוא במעדניות בחנויות רמי לוי.

0

 

איך בוחרים בשר טחון? מה שחשוב הוא לדעת איזה סוג בשר טחון אתם מקבלים. בקצביות של רמי לוי תמצאו בשר 100% טרי, לא מופשר ולא מעובד בשתי צורות: רגיל (מעולה לקציצות ובישול ארוך) ופרימיום (מנתחים מובחרים, מעולה להמבורגרים וקבב).

 

בימים אלו, ימי ל"ג בעומר תוכלו למצוא בקצביות במרבית הסניפים גם המבורגרים וקבבים מתובלים ומוכנים לצלייה, פשוט להוציא מהמגשית ישירות למנגל המשפחתי.

 

איך שומרים ומכינים בשר טחון לקראת המנגל? מה שחשוב לזכור בכל הנוגע לבשר טחון הוא שיש לו חיי מדף קצרים – וכדאי להשתמש בו לכל היותר 48 שעות מרגע הטחינה (שימו לב למדבקה על האריזה אם הבשר נמכר במגשיות מוכנות), ועדיף להחמיר ולא להמתין יותר מ- 24 שעות ממועד הטחינה.

את הבשר כדאי למקם בחלק הכי קר של המקרר שלכם (לרוב זהו המדף מעל הירקות או המדף העליון, כל מקרר והאזורים הקרים שלו).

איך בוחרים סטייקים? בסניפים של רמי לוי תמצאו נתחי אנטריקוט מובחרים (בסטייקים וגם בשיפודים), דנבר סטיייק משויש ויפה, צלעות כבש נהדרות ועסיסיות, פרגיות, לבבות, כנפיים ועוד נתחים מושלמים לצלייה מהירה. הכל 100% טרי, לא מופשר ולא מעובד.

בכל הקשור לסטייקים, חשוב לשאול את הקצב כמה ימים הנתחים יושנו – כלומר, נשמרו בטמפרטורה מבוקרת מאז יום השחיטה, וזאת על מנת לרכך את הנתחים שיהיו יותר נעימים למאכל ופחות סיביים. יישון של שבוע לרוב מספיק.

 

 

איך שומרים ומכינים סטייקים לקראת המנגל? מכיוון שהסטייקים לרוב נפרסים עבורנו ואינם כבר בצורה של נתחים שלמים, בדומה לבשר הטחון, לא כדאי לשמור אותם בקירור 48 שעות ועדיף אפילו 24 שעות, וזאת באזור הכי קריר של המקרר שלכם.

מומלץ להוציא את הסטייקים מהמקרר/צידנית רבע שעה לפני הצלייה, ולהקפיד לשמן אותם היטב ולהניח על רשת מנגל נקייה. תיבול של מלח גס, רגע לפני העלייה למנגל, מספיק בהחלט.

0

אחרי הצלייה, חשוב לתת לסטייקים מנוחה קלה של 5 דקות לפחות (מכוסים ברדיד אלומניום) לפני שפורסים ומגישים, וזאת על מנת שישמרו על העסיסיות שלהם.











עוד כתבות שיעניינו אותך

דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ