
תקופת החגים מתאפיינת בסעודות וארוחות רבות אליהן מצטרפים אורחים רבים שבאים לחגוג יחדיו. סטארקיסט מגישה מתכון חגיגי הכולל טעמים עמוקים ומיוחדים, שיגוון וישדרג לכם את ארוחות החג.
בכל פעם שאתם בוחרים בשימורי טונה, עשו זאת עם טונה סטארקיסט – 100% טונה איכותית.
כשרות: בד"ץ העדה החרדית.
מצרכים: למילוי ל 8-6 יחי׳
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן, מסוננות
- 3/4 כוס בורגול, מושרה במים רותחים כחצי שעה ומסונן מנוזלים עודפים
- 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
- 1-2 כפות עלי שמיר קצוצים
- 1 בצל, קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל
- 1/3 כוס צנוברים קלויים
עוד באתר:
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
- 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
- 3 -2 כפות רסק עגבניות
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף רכז רימונים
- מלח, פלפל
- 2 כפיות סוכר
- כ־2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את הטונה עם הבורגול, הכוסברה, השמיר, הבצל, השום, הצנוברים והתבלינים.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת.
- בסיר רחב ונמוך (רצוי כזה שניתן להכניס גם לתנור), מחממים מעט שמן ומטגנים בו קלות את השום – נזהרים לא לשרוף.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, רכז הרימונים, מיץ הלימון, הסוכר, המלח, הפלפל והמים. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מסדרים את הפלפלים בצפיפות בתוך הסיר, ויוצקים מעט מהרוטב לתוך כל פלפל (חשוב לא לדלג על שלב זה- מעניק עסיסיות למלית. כמו כן, ניתן לבדוק במהלך הבישול אם נדרש לצקת עוד נוזלים פעם נוספת). לאחר רתיחה מנמיכים להבה.
- יש לוודא שהרוטב מגיע לכ־¾ מגובה הפלפלים. אם צריך, מוסיפים מעט מים.
- סוגרים את ״מכסי״ הפלפלים ואז את מכסה הסיר. מבשלים כ־40 דקות, עד לריכוך הפלפלים.
- אופציה ( מומלצת) לאחר הבישול על הכיריים, מעבירים בזהירות (שלא ישפכו נוזלים מהסיר) את הסיר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 10 דקות עם המכסה. ניתן להסיר את מכסה הסיר (בזהירות) לעוד 5 דקות נוספות. מוצאים בזהירות (הסיר והידיות חמות), מגישים.