המתכון שלפנינו הוא מתכון לאוזן המן שמתפצל לשתי אפשרויות של מליות שונות. בתיאבון.
מצרכים לבצק
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית מלח
עוד באתר:
מלית בשרית
- 300 גר' חזה עוף טחון
- 2 פרוסות פסטרמה שווארמה קצוצות
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 3 כפות שמן
- 3 כפות בצל מטוגן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
למלית תפוחים
- 3 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 כפות אגוזי פקאן קצוצים מעט וניל או קינמון
- 2 כפות סוכר חום
- 3 כפות שמן לטיגון
להברשה
- 2 חלמונים מעורבבים עם מעט מים לציפוי אוזני המן הבשרים
- 1 כוס שומשומים בצבעים לציפוי אוזני המן תפוחים
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- הכיני בצק והניחי למנוחה לחצי שעה
הכנת המלית הבשרית
- ערבבי את המצרכים והעבירי לשקית זילוף
הכנת מלית התפוחים
- חממי שמן במחבת וטגני את התפוחים כ- 4 ד'
- פזרי את הסוכר החום והווניל וטגני עד שהנוזלים נספגו
- הסירי מהאש הוסיפי את האגוזים וערבבי הכנת אוזני המן
- רדדי את הבצק וקרצי עיגולים בקוטר 7 ס"מ
- מלאי במרכז מלית וסגרי 3 צדדים ע"י צביטות קלות
- העבירי לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- הברישי בביצה ופזרי שומשום
- אפי בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
- אפי עד להשחמה
- הכיני כך גם את מלית התפוחים
- הברישי בביצה ופזרי אבקת סוכר
- אפי כנ"ל