
מחירי השכירות שוב עולים בימים אלו ביחס לחודשי המלחמה הראשונים. אם עורכים השוואה לשנה שעברה, מחירי השכירויות במגמה מעורבת אך ברוב הערים המגמה היא בעיקר כלפי מעלה. הערכות בשוק הנדל"ן טוענות כי הסיבה לעליית מחירי השכירות היא מחסור בפועלי בניין – מה שמותיר את רוכשי הדירות בשוק השכירות. סיבה חשובה נוספת היא קהל יעד חדש בשוק השכירות – המפונים מהצפון ומהדרום.
באתר מדלן ביצעו בדיקה העוקבת אחר המגמות בשוק הדירות המיועדות לשכירות במטרה להבין באלו ערים הביקוש הוא הגבוה ביותר. מתוצאות הבדיקה עולה כי ברבעון הראשון של השנה, מינואר ועד אפריל, הביקושים לשכירות הגבוהים ביותר היו בעיר מודיעין עם עלייה של 392% מתעניינים בדירות להשכרה בעיר.
עוד באתר:
מתוצאות הבדיקה עלו ממצאים המראים חמש ערים בהן הביקוש לשכירות עלה באופן משמעותי. אחרי מודיעין ניצבת העיר באר שבע עם עלייה של 180% התעניינות, אחריה רמלה עם 140% עלייה. ברמלה, יש לאחרונה תנופת בנייה של דירות ממוגנות, וזו הסיבה להתעניינות הגבוהה, כך מסבירים במדלן. אחרי רמלה מגיעה תורה של הבירה ירושלים עם עלייה של 128% התעניינות וראש העין עם עלייה של 123% עלייה בביקוש לשכירות בעיר.
עוד מציינים במדלן כי על פי הממצאים, בגבעתיים דווקא נרשמה ירידה של 24.5% בביקושים, ההסבר לכך נעוץ בהיותה עיר יקרה עם מיעוט פרויקטים חדשים, מה שמותיר את השוק בעיקר עם דירות ישנות ללא ממ”ד.
טל קופל, מנכ”ל מדלן, קשר את הממצאים לעלייה בביקוש לדירות מושכרות מצד המפונים, “לאחר ששהו חודשים ארוכים בבתי מלון ובסאבלטים, אנחנו רואים עכשיו שמפונים רבים מחפשים פתרונות דיור קבועים יותר ופונים להשכרה ארוכת טווח. כבעלי ניסיון, המפונים לא מוכנים להתפשר על מיגון, ואנחנו רואים עלייה גוברת בביקוש לשכירות בערים שהן לא רק כאלו שנחשבות ‘בטוחות’, אלא גם ובעיקר כאלו שמציעות דירות חדשות יחסית – כלומר שיש בהן ממ”ד – במחירים שנחשבים נוחים, כמו מודיעין והשכונות החדשות ברמלה”.