
"במכרזים האחרונים", אומר מאיר שטאובר, מנהל אגף שיווקים ברשות מקרקעי ישראל, "אנחנו רואים הלך רוח שונה מזה שיש בחודשים האחרונים, אנחנו רואים ירידות מחירים אולם מרבית המכרזים נסגרים בהצלחה. רואים התאוששות, אחרי התקופה הראשונה של המלחמה, התאוששות של השוק. בסוף היזמים הם קורא השוק הכי טוב, והם יודעים לשקלל את המחירים, ובהתאם מציעים את ההצעות שלהם".
"אחרי תחילת המלחמה, עצרנו לתקופה של כחודשיים את סגירת המכרזים, באמצע דצמבר 23 חזרנו לסגור מכרזים, ואז ראינו שחלק מהמכרזים הצליחו וחלקם לא הצליחו. שם ראינו כן השפעה שבעקבות המצב של המלחמה המכרזים לא צלחו. אבל אני יכול לומר שכרגע, בשנת 2024, למרבית המכרזים ניגשים יזמים, יש גם מכרזים שניגשו אליהם עשרות, ולחלקם אפילו מאות יזמים, והמכרזים הם לא רק באזורי מרכז הארץ.
עוד באתר:
סגרנו מכרזים בחודשים האחרונים בשלומי, בשכונת יערית, 600 מטר מהגבול, היו שם מאות הצעות ל-137 יחידות דיור, אנשים גם בזמן המלחמה מבינים את הפוטנציאל. ובחודשים האחרונים, מכרזים נסגרו בדימונה, נתיבות, אופקים, מגדל העמק, בית שאן, נצרת ובאר שבע. בחודשים הקרובים, אמורים להיסגר מכרזים נוספים, גם בפריפריה, וגם במרכז הארץ, לאלפי יחידות דיור".
"בחודשים האחרונים, אנחנו פועלים יחד עם משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל להקים ערים חדשות למגזר החרדי. בדרום יש את העיר כסיף, וגם היישוב תלה ליד באר שבע. בכל אחד משני היישובים אמורים להיות כ-18,000 יחידות דיור ואפילו יותר, הם אמורים להיות יישובים לציבור החרדי, והם יותאמו לאוכלוסייה החרדית, במאפיינים של הבנייה, של גובה הבניינים, מוסדות הציבור, וכמובן גם ייתנו מענה לתעסוקה הולמת שתהיה לציבור חרדי.
בשנים האחרונות יצא דוח מבקר המדינה, שהראה שלמרות שגודלה של החברה החרדית באוכלוסייה הוא כ13 אחוז, בפועל שווקו למגזר זה הרבה פחות, ובשנה האחרונה, נסגרו מכרזים המותאמים למגזר החרדי בקריית גת מערב, בבית שמש, באופקים ועוד".
האזינו לראיון המלא מתוך 'שטח נדל"ני' עם עו"ד נתנאל לאופר: