Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

מתכון גולש הונגרי קלאסי

מרכיבים ( עבור 4 אנשים)

600 גרם בשר בקר או כתף, או כל חלק רך שלבשר בקר חתוך ל-2 קוביות
2כפות שמן או שומן
2 בצלים בינונים קצוצים
2 שיני שום
גזר חתוך לקוביות
גזר לבן חתוך לקוביות
2 עלי סלרי
2 עגבניות בינוניות, קלופות וקצוצות, או כף רסק עגבניות
2 פלפל ירוק טרי
3 פרוסות תפוחי אדמה בינוני
כף אבקת פפריקה הונגרית
כפית זרעי קימל
עלה דפנה אחד
פלפל שחור טחון ומלח לפי טעם
מים

הוראות

לחמם את השמן או שומן בסיר ולצלות את הבצלים הקצוצים בזה עד שהם מקבלים צבע חום זהוב יפה.
לפזר את הבצל המטוגן עם אבקת פפריקה תוך כדי ערבוב כדי למנוע שריפה מהפפריקה.
להוסיף את קוביות הבשר ולטגן אותם עד שהם הופכים ללבנים עם קצת צבע חום.

להוסיף בשר בקר, ולשבשל תוך הוספת השום וזרעי קימל הטחונים. להוסיף מעט מלח, פלפל שחור גרוס, עלה דפנה ולשפוך מים מספיק כדי לכסות את תוכן המחבת ולתת לזה להתבשל על אש נמוכה לזמן מה.

כאשר הבשר חצי מבושל (כשעה וחצי לפחות) להוסיף את הגזר החתוך ואת הגזר הלבן ותפוחי האדמה, הסלרי עם מלח ומים כפי הצורך.

נקניקי מרגז תוצרת בית צלויים

מצרכי המרגז:

900-1000 גרם בשר כבש טחון, עדיף מהכתף
2 שיני שום כתושות
1 כף אריסה
1-1.5 כפית כמון
1-1.5 כפית פלפל
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית תערובת ראש אל חנות
קורט אבקת ציפורן
מעט אגוז מוסקט מגורר
חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים
קמצוץ אבקת קינמון
מעיים נקיים של כבש (כ2.5-3 מטר)
מלח לפי הטעם

הכנת נקניק המרגז:
מכינים קערה גדולה עם קרח כתוש, במרכז מכינים קערה אחרת לתוכה מכניסים את כל החומרים ומתחילים ללוש ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מומלץ לשים את התבלינים לסירוגין עד שמגיעים לטעם הרצוי.

טובלים את המעיים במים, מוציאים ומתחילים למלא בתערובת הבשר . מכינים נקניק ארוך או כל 10 סנטימטר סובבים את המעיין כדי ליצור קשר. זאת עבודה ל-2 אנשים: הראשון מחזיק את המעיים ויוצר קשרים והשני ממלא. טובלים כל הזמן את הידיים במי קרח.

אפשר ישר להכין את הנקניק על האש או להקפיא. יוצאים כ15-16 נקניקים.

 

אריסה


מצרכים

6 עד 8 פלפל צ'לי ניו מקסיקו אדום
2 שיני שום לא קלוף
כף אבקת צ'יל ניו מקסיקנית
רבע כפית מלח ים דק
כפית כמון טחון
שלושת רבעים של כפית זרעי קימל הקרקע
רבע כפית כוסברה טחונה
3 כפות שמן זית

לשבור את הצ'ילי. מניחים בקערה קטנה ולכסות במים קרים; להשרות 30 דקות עד שעה כדי שיהיה רך מאוד.

אחר כך מסננים וסוחטים את המים העודפים ומעבירים למעבד מזון קטן או עם מכתש ועלי.

לשלב צ'ילי, שום, מלח, אבקת צ'ילי, תבלינים ושמן זית. לבדוק כל הזמן ולהוסיף כפית מים בכל פעם.

לאחסן את התוצאה בצנצנת קטנה. להוסיף מעט שמן זית מעל לאטום את פני השטח.

ניתן לשמור חודש במקרר.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בדברים

הגרמ"ה לעשירי לונדון: "אנחנו מבקשים דבר מאוד קשה"

נתי קאליש
'הקול החדש' רשמית

סינגל בכורה: אלחנן ענבל מרגש עם "ממעמקים"

אליעזר חסיד
הרוחץ דיווח

דרמה בכנרת: רימון חלוד נחשף בין הסלעים ופוצץ

אלי יעקובוביץ
תיעוד

"פעולות מסמרות שיער": ישיבת ממשלה בבסיס סודי

שלמה ריזל
תיעוד דברי השר

"האחים סינוואר הרסו את עזה ועז א-דין יביא להחרבתה"

פנחס בן זיו
נתניהו בהצהרה:

"הבורסה בישראל עקפה את S&P, האבטלה בשפל היסטורי"

צבי טסלר
בדומה לאביו זצ"ל

צפו: המסוק של הגר"י יוסף בדרך לעצרות הסליחות

נתי קאליש
תימן, עזה ולבנון

תיעוד: מטוסי הקרב ממריאים לתקיפה בנמל חודידה

קובי פינקלר
בוגר 'הקול החדש'

זאבי קמיאנסקי בסינגל קליפ חדש • לדחוף חזק

אליעזר חסיד
ביקורת נוקבת

הפוסט של האב השכול: "ילדה שהתבשלה למוות"

פנחס בינדר
צפו

בתמורה לאלף ש"ח: תיעוד ממעצר שב"ח שגנב רכב

אבי יעקב
צפו בתיעוד

לאחר האזהרה המוקדמת: חיל האוויר תקף בנמל חודיידה

קובי פינקלר ושלמה ריזל
קרן עולם התורה

"המסע הצליח יותר ממה שחשבו; עלה על כל הציפיות": צפו

בצלאל קאהן
בפיקוח צמוד

כמיטב המסורת: הפתק שהטמנתם בכותל נלקח לגניזה

אבי יעקב
לא נרתעים

לאחר התקיפה בתימן והאיום של נתניהו: אזעקות ויירוט

קובי פינקלר
השלכות הלחימה

נתניהו מכחיש בידוד מדיני: "פרצנו את המצור הזה"; צפו

שלמה ריזל
מסכמים שנה

מסע מיוחד במינו: כשמעגל השנה פוגש את הזוגיות

הרב אריה אטינגר
תיעוד מבית הנגיד

"אנא, אל תסגרו את הישיבות": הגר"ד לנדו זעק בלונדון. צפו

אלי יעקובוביץ
מנוחה נכונה

אחרי 6 שנות היעדרות: סוף עצוב לחיפושים

אלי יעקובוביץ
אלה שמות

מכה קשה לג’יהאד האסלאמי:21 מפקדים חוסלו ברצועת עזה

קובי פינקלר