Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

מתכון גולש הונגרי קלאסי

מרכיבים ( עבור 4 אנשים)

600 גרם בשר בקר או כתף, או כל חלק רך שלבשר בקר חתוך ל-2 קוביות
2כפות שמן או שומן
2 בצלים בינונים קצוצים
2 שיני שום
גזר חתוך לקוביות
גזר לבן חתוך לקוביות
2 עלי סלרי
2 עגבניות בינוניות, קלופות וקצוצות, או כף רסק עגבניות
2 פלפל ירוק טרי
3 פרוסות תפוחי אדמה בינוני
כף אבקת פפריקה הונגרית
כפית זרעי קימל
עלה דפנה אחד
פלפל שחור טחון ומלח לפי טעם
מים

הוראות

לחמם את השמן או שומן בסיר ולצלות את הבצלים הקצוצים בזה עד שהם מקבלים צבע חום זהוב יפה.
לפזר את הבצל המטוגן עם אבקת פפריקה תוך כדי ערבוב כדי למנוע שריפה מהפפריקה.
להוסיף את קוביות הבשר ולטגן אותם עד שהם הופכים ללבנים עם קצת צבע חום.

להוסיף בשר בקר, ולשבשל תוך הוספת השום וזרעי קימל הטחונים. להוסיף מעט מלח, פלפל שחור גרוס, עלה דפנה ולשפוך מים מספיק כדי לכסות את תוכן המחבת ולתת לזה להתבשל על אש נמוכה לזמן מה.

כאשר הבשר חצי מבושל (כשעה וחצי לפחות) להוסיף את הגזר החתוך ואת הגזר הלבן ותפוחי האדמה, הסלרי עם מלח ומים כפי הצורך.

נקניקי מרגז תוצרת בית צלויים

מצרכי המרגז:

900-1000 גרם בשר כבש טחון, עדיף מהכתף
2 שיני שום כתושות
1 כף אריסה
1-1.5 כפית כמון
1-1.5 כפית פלפל
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית תערובת ראש אל חנות
קורט אבקת ציפורן
מעט אגוז מוסקט מגורר
חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים
קמצוץ אבקת קינמון
מעיים נקיים של כבש (כ2.5-3 מטר)
מלח לפי הטעם

הכנת נקניק המרגז:
מכינים קערה גדולה עם קרח כתוש, במרכז מכינים קערה אחרת לתוכה מכניסים את כל החומרים ומתחילים ללוש ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מומלץ לשים את התבלינים לסירוגין עד שמגיעים לטעם הרצוי.

טובלים את המעיים במים, מוציאים ומתחילים למלא בתערובת הבשר . מכינים נקניק ארוך או כל 10 סנטימטר סובבים את המעיין כדי ליצור קשר. זאת עבודה ל-2 אנשים: הראשון מחזיק את המעיים ויוצר קשרים והשני ממלא. טובלים כל הזמן את הידיים במי קרח.

אפשר ישר להכין את הנקניק על האש או להקפיא. יוצאים כ15-16 נקניקים.

 

אריסה


מצרכים

6 עד 8 פלפל צ'לי ניו מקסיקו אדום
2 שיני שום לא קלוף
כף אבקת צ'יל ניו מקסיקנית
רבע כפית מלח ים דק
כפית כמון טחון
שלושת רבעים של כפית זרעי קימל הקרקע
רבע כפית כוסברה טחונה
3 כפות שמן זית

לשבור את הצ'ילי. מניחים בקערה קטנה ולכסות במים קרים; להשרות 30 דקות עד שעה כדי שיהיה רך מאוד.

אחר כך מסננים וסוחטים את המים העודפים ומעבירים למעבד מזון קטן או עם מכתש ועלי.

לשלב צ'ילי, שום, מלח, אבקת צ'ילי, תבלינים ושמן זית. לבדוק כל הזמן ולהוסיף כפית מים בכל פעם.

לאחסן את התוצאה בצנצנת קטנה. להוסיף מעט שמן זית מעל לאטום את פני השטח.

ניתן לשמור חודש במקרר.











עוד כתבות שיעניינו אותך

מוצ"ש חי במיוחד

הלילה: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
לעמוד בניסיון

מפעים: כשבעל החנות נאלץ לשרוף רבע מיליון שקל

הרב נהוראי משה אלביליה
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
המלחמה בפשע

השוטרים היו בהלם: מנהרה אותרה מתחת לבית

אבי יעקב
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
משא חוצב להבות

נאום תקיף נגד גיוס: הבמה הנפרדת של הרבנים הספרדים

נתי קאליש
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס