פילה פורל על מצע פולנטה עשירה עם קונפי שום

פילה פורל על מצע פולנטה עשירה עם קונפי שום, עגבניות שרי

מאת השף: תום פראנץ

מנה עשירה, חגיגית ומנחמת. תבשיל של פולנטה סמיכה ועשירה בטעם ומעליה דג פורל מעודן צלוי מושלם. אני אוהב להגיש את המנה עם קונפי שום ועגבניות. קונפי היא שיטת בישול בשמן שבה מבשלים את המרכיבים מכוסים בשמן בטמפרטורה נמוכה ללא רתיחה, מה שגורם להם להתרכך ולספוג את הטעמים. אני שומר את השמן הזה וגם לאחר שאוכלים את העגבניות והשום אפשר להשתמש בו לכל מטרה. הוא מלא בטעמים וישדרג כל מאכל.

מצרכים:

6 נתחי פילה פורל טריים
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל גרוס טרי
עבור הפולנטה העשירה:
2 כפות שמן קנולה
בצל גדול
שן שום כתוש
3 כוסות ציר ירקות עשיר
1 כוס חלב או מכל שמנת מתוקה לבישול
כוס פולנטה
2 כפיות מלח
50 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן מגורר
עבור קונפי שום ועגבניות שרי:
12 שיני שום (ראש שום גדול), קלופות
250 גרם עגבניות שרי חצויות (עדיף קלופות אך לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
רבע כפית תימין יבש
רבע כפית רוזמרין יבש
חצי כפית סוכר חום
5 גרגרי פלפל אנגלי
שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה:

מכינים את הקונפי: לסיר קטן מעבירים את שיני השום הקלופות ואת שאר המרכיבים פרט לעגבניות השרי. יוצקים שמן זית כך שיכסה את שיני השום באופן מלא. מחממים מעל להבה נמוכה מאוד מאוד. התערובת אינה אמורה לרתוח או להיטגן, אלא שיני השום מתרככות בשמן וסופגות טעמים. לאחר כ-20 דקות מוסיפים את עגבניות השרי, מוסיפים עוד קצת שמן זית שיכסה אף אותן ומתבלים במלח ובפלפל. ממשיכים לרכך יחד עד שהעגבניות רכות (בערך עוד 10-5 דקות). שומרים בצד.

מכינים את הפולנטה: מחממים שמן בסיר ומזהיבים בו את הבצל עד שהוא מתרכך לגמרי. מוסיפים שום כתוש ומזהיבים דקה נוספת. מוסיפים את ציר הירקות, החלב ושתי כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מסירים מעל הלהבה ומוסיפים בהדרגה את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מחזירים לכיריים וממשיכים לערבב עד להסמכת הפולנטה בדרגה הרצויה. מוסיפים חמאה ופרמז'ן ומערבבים היטב.

צולים את הדגים: מחממים מחבת עם שמן זית בחום גבוה. צולים את נתחי הפורל עם צד העור כלפי מטה. כעבור כ-5 דקות הופכים לצד השני וממשיכים בצלייה על להבה נמוכה מאוד עד לדרגת ההכנה הרצויה. אני ממליץ לצלות כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל גרוס טרי.

הגשת המנה: מחלקים את הפולנטה לצלחות הגשה אישיות, מסדרים את פילה הפורל הצלוי מעל, יוצקים מעל את קונפי השום ועגבניות השרי ומזלפים מעט מן השמן המתובל.

 

באנר בופה (1)

רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי

רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..

חייגו: 03-7580060

תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL



תגובות








עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

עם טיל בליסטי חדש: איראן משגרת איום חריף

אבי יעקב
תוך חודש

290 מבוקשים נעצרו, 60 נשקים ומאות אלפי שקלים

קובי פינקלר
כבישים נחסמו

תיעוד נדיר: ברד כבד בדימונה, הצפות ושטפונות בדרום

אלי יעקובוביץ
תיפול עליהם אימתה ופחד

תיעודים דרמטיים: שורת פיצוצים עזים החרידה את איראן

שלמה ריזל
נבדק מדוע

הטיל לא יורט; דיווחים על פצועים בנתב"ג

קובי פינקלר
באישון ליל

תיעוד: איימו להצית שריפות ולבצע פיגועים ונעצרו

קובי פינקלר
צפו

"וואו, איזה בום": תיעוד חדש מרגע פגיעת הטיל

פנחס בן זיו
הנזק תוקן

צפו: אחרי שחולל - בדמשק שיפצו את הקבר

שמעון כץ
צפו בתיעוד

מטען החבלה נעטף בדגל ישראל; הכביש נחסם

שמעון כץ
מהי דעתכם?

צפו: פאנל סוער ומרתק במוצ"ש חי - בעד ונגד הטרנדים

מערכת אמס
צפו

רפיח הפכה לעיי חורבות: תיעוד מפעילות הכוחות ברצועה

קובי פינקלר
רעש אדמה או תקיפה

פיצוץ מסתורי בתחנת כוח באיראן, שריפת ענק. צפו

קובי אליה
הפגנת זעם

הדרוזים משביתים את כבישי הצפון: "נהפוך את כל המדינה"

שמעון כץ
בניגוד לצוואתו

זעם במשפחתו של הגר"מ מאזוז זצ"ל: "זו גניבה מהציבור"

נתי קאליש
בידוד אווירי

פגיעת הטיל בנתב"ג: טיסות בוטלו; מאות תקועים בחו"ל

פנחס בן זיו
אזעקות במרכז

בעקבות שיגור מתימן: מיליונים במקלטים; פגיעה בנתב"ג

אבי יעקב
כפיות טובה?

החטוף ששוחרר בעסקה: "ממשלת הרשע בגדה בנו"

גדי פוקס
החקירה נמשכת

בכבאות מעריכים: זו הסיבה לפריצת השריפה בהרי ירושלים

שמעון כץ
עליית מדרגה

בהלה בשכונת היוקרה: טיל לאו נורה לעבר דירה

גדי פוקס
אחד על אחד

ראש הממשלה נתניהו בראיון "זה הדבר שהכי מטריד אותי"

אלי יעקובוביץ