פילה פורל על מצע פולנטה עשירה עם קונפי שום

פילה פורל על מצע פולנטה עשירה עם קונפי שום, עגבניות שרי

מאת השף: תום פראנץ

מנה עשירה, חגיגית ומנחמת. תבשיל של פולנטה סמיכה ועשירה בטעם ומעליה דג פורל מעודן צלוי מושלם. אני אוהב להגיש את המנה עם קונפי שום ועגבניות. קונפי היא שיטת בישול בשמן שבה מבשלים את המרכיבים מכוסים בשמן בטמפרטורה נמוכה ללא רתיחה, מה שגורם להם להתרכך ולספוג את הטעמים. אני שומר את השמן הזה וגם לאחר שאוכלים את העגבניות והשום אפשר להשתמש בו לכל מטרה. הוא מלא בטעמים וישדרג כל מאכל.

מצרכים:

6 נתחי פילה פורל טריים
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל גרוס טרי
עבור הפולנטה העשירה:
2 כפות שמן קנולה
בצל גדול
שן שום כתוש
3 כוסות ציר ירקות עשיר
1 כוס חלב או מכל שמנת מתוקה לבישול
כוס פולנטה
2 כפיות מלח
50 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן מגורר
עבור קונפי שום ועגבניות שרי:
12 שיני שום (ראש שום גדול), קלופות
250 גרם עגבניות שרי חצויות (עדיף קלופות אך לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
רבע כפית תימין יבש
רבע כפית רוזמרין יבש
חצי כפית סוכר חום
5 גרגרי פלפל אנגלי
שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה:

מכינים את הקונפי: לסיר קטן מעבירים את שיני השום הקלופות ואת שאר המרכיבים פרט לעגבניות השרי. יוצקים שמן זית כך שיכסה את שיני השום באופן מלא. מחממים מעל להבה נמוכה מאוד מאוד. התערובת אינה אמורה לרתוח או להיטגן, אלא שיני השום מתרככות בשמן וסופגות טעמים. לאחר כ-20 דקות מוסיפים את עגבניות השרי, מוסיפים עוד קצת שמן זית שיכסה אף אותן ומתבלים במלח ובפלפל. ממשיכים לרכך יחד עד שהעגבניות רכות (בערך עוד 10-5 דקות). שומרים בצד.

מכינים את הפולנטה: מחממים שמן בסיר ומזהיבים בו את הבצל עד שהוא מתרכך לגמרי. מוסיפים שום כתוש ומזהיבים דקה נוספת. מוסיפים את ציר הירקות, החלב ושתי כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מסירים מעל הלהבה ומוסיפים בהדרגה את הפולנטה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מחזירים לכיריים וממשיכים לערבב עד להסמכת הפולנטה בדרגה הרצויה. מוסיפים חמאה ופרמז'ן ומערבבים היטב.

צולים את הדגים: מחממים מחבת עם שמן זית בחום גבוה. צולים את נתחי הפורל עם צד העור כלפי מטה. כעבור כ-5 דקות הופכים לצד השני וממשיכים בצלייה על להבה נמוכה מאוד עד לדרגת ההכנה הרצויה. אני ממליץ לצלות כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל גרוס טרי.

הגשת המנה: מחלקים את הפולנטה לצלחות הגשה אישיות, מסדרים את פילה הפורל הצלוי מעל, יוצקים מעל את קונפי השום ועגבניות השרי ומזלפים מעט מן השמן המתובל.

 

באנר בופה (1)

רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי

רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..

חייגו: 03-7580060

תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL











עוד כתבות שיעניינו אותך

קול חי מיוזיק

לא הולך לשום מקום: אבי אילסון ברצועה חדשה

מערכת אמס
"להגביר את הקצב"

ראש אמ"ן בזירת המטרות: "תקפנו מפקדה סודית בהרים"

קובי פינקלר
צפו בפרומו

'המקופח החדש'? • במוצ"ש: השופטים בוויכוח סוער

מערכת הקול החדש
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
צפו בתיעודים

מטח כבד מאיראן: פגיעה ישירה בבית חולים וזירות נוספות

פנחס בן זיו
לפי ההנחיות

עשרות ניידות נהרו לקרית בעלזא, החתונה נמשכת כסדרה

נתי קאליש
בשירות האויב

שידור חי ב'אל ג'זירה': השוטרים עצרו את צילום הזירה

אבי יעקב
המפקדה הושמדה

צפו בתיעודים: שורת פיצוצים עזים הרעידה את מזרח טהרן

שמעון כץ
עדכון יומי

נתניהו במסר: מתקדמים להסרת איום הגרעין והטילים

שלמה ריזל
ללא פגע

נפילה בבני ברק במהלך חתונה: לא מה שחשבתם

פסח בא גד
צפו בדברים

נתניהו בזירת הנפילה: "הם רוצים להשמיד כל אחד מאיתנו"

שלמה ריזל
צפו בדברים

הראב"ד מרגיע: "לכל פצצה יש כתובת; לא להיכנס לפאניקה"

נתי קאליש
צפו

טראמפ: "אף אחד לא יודע אם אתקוף; דורש כניעה בלי תנאי"

פנחס בן זיו
טובים השניים

מי ראיין את הרסיס? שוקרון במבזק חדשות משעשע

אלעד כהן ויהודה שוקרון
הכבאים פועלים

תיעוד: שבר ענק של טיל בליסטי אותר במטע זיתים

אלי יעקובוביץ
סקירה רחבה

לילה דרמטי באיראן: הכור הגרעיני הותקף | צפו בתיעודים

קובי פינקלר ושלמה ריזל
יוצא מגדרו

תיעוד: האדמו"ר סוחף את החסידים: "אל תעזבני"

פנחס בן זיו
אל תפספסו

מסעיר את הרשת: תיעוד סוחף מהחתונה בסלונים

פנחס בן זיו
התרת נדרים

בשיחה עם טוקר: נחשף הבחור שנדר נדר שיפול טיל

קובי סגל
לפי ההנחיות

חתונות במרחבים מוגנים • כך זה נראה מבפנים

פסח בא גד