
"עד לפני 22 שנה לא היה לי שום קשר ליין", אומר ל'קול חי' נבו חזן, מיקב נבו שבמושב מטע, "היינות היחידים שהכרתי זה יינות קידוש, אני ואשתי ושלושת הילדים גרנו בבקתה קטנה מעץ, תוך כדי שאנחנו בונים את בית הקבע שלנו ביישוב. כשסיימנו לבנות את הבית, התבשרנו שדודה שלי, שגרה בצפון הארץ, חלתה במחלה וצריכה לעשות טיפולים בהדסה עין כרם, הצענו לה שתבוא לגור פה ביישוב, קרוב לבית החולים, והיא הסכימה. דודה שלי היא מזן שכבר נכחד, לא אני ולא הפרופסורים שטיפלו בה נתקלנו בדבר כזה. תוך כדי כימותרפיה והקרנות, ב-5-6 בבוקר היא על העצים, קוטפת זיתים, קוטפת תאנים, עושה כל מיני ריבות ותבשילים מיוחדים ואופה לחמים".
"תוך כדי כל העשייה הגיע הזמן של הבציר. היא אמרה לי: תקשיב, יש לכם פה המון גפנים, בוא נביא קצת ענבים, נדרוך אותם, יהיה לנו גם יין לשתות. דיברתי עם הכורם פה, סיפרתי לו את הסיפור, הוא אמר, אין בעיה, תיכנסו אחרי הבציר לכרם, וכל השאריות של הענבים – שלכם. חשוב להגיד שפעם בצרו פה עם מכונה, בשנים האחרונות בוצרים פה את רוב החלקות באופן ידני. ירדנו אחרי הבציר, תוך כדי שאנחנו מלקטים כל מיני שאריות של אשכולות, הגענו לאיזו שורה שלמה שלא בצרו, והתקשרתי לחבר, הוא אמר לי, תקשיב, המכונה לא יכולה להיכנס לשם, זה שלכם. היה שם קרוב ל-800 קילו ענבים, הבאנו אותם לפה, גיגיות גדולות. ניילונים לילדים ברגליים, הילדים שהיו אז קטנים, קפצו על הענבים בלי יותר מידע ידע ובלי טכנולוגיה, ושמנו את זה במרתף במכלי פלסטיק".
עוד באתר:
"לאחר מספר שבועות התחילו לעלות ריחות מהמרתף הזה, אני בהתחלה לא הבנתי מה זה הריח שיוצא משם, אבל ירדנו ומצאנו שם יינות עם צבעים, עוצמות וטעמים, שגם אם ננסה היום לעשות משהו כזה באופן יזום, קשה לי להאמין שנגיע לתוצאה הזאת, ועברנו תקופה מדהימה עם הדודה. ואחרי שנה היא ברוך השם החלימה, והייתה צריכה לחזור לצפון, ואמרתי לה: תקשיבי, לא יודע מה את חושבת, אבל משהו שם ביין שאב לי את הנשמה, ואני אמשיך לעשות יין. היא כמובן קצת הרימה גבה, מה לך וליין? אבל כל שנה המשכתי לייצר יין, ואחרי כמה שנים יצאתי ללימודים, את רוב הלימודים למדתי פה בארץ, עם מעט השתלמויות באירופה".
"במשך השנים זכינו ב"ה לבנות פה גם מרכז מבקרים ויקב, פה בחצר של הבית. אפשר להגיע לפה למגוון אפשרויות, אפשר להגיע לטעימות יין בליווי של כיבוד קל, גבינות קשות, לחמי מחמצת, שמן זית ומטבלים. ניתן גם להגיע לסדנה שאנחנו עושים פה, סדנה עם איש צוות של היקב, במשך שעה, שעה וקצת עם החברים, הדרכה שכוללת את הסיפור שסיפרתי לך עכשיו, ויש עוד סיפור שאני אשמור אותו לאנשים שיבואו. אנחנו בדיוק עובדים כרגע גם על מארזי שי לחג. כולם מוזמנים ליקב שלנו שנמצא במושב מטע, בין ביתר עילית לבית שמש".
האזינו לראיון המלא מתוך 'יוצאים לדרך' עם קובי פינקלר: