
מצרכים (ל-10 מנות):
חצי ק"ג גרגירי חומוס מושרים בהרבה מים ללילה שלם במקרר
עוד באתר:
1.5 ק"ג תרד טרי שטוף היטב
3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות קטנות
5 שיני שום טרי פרוסות
רבע כוס שמן זית
300 גרם גבינת פטה איכותית
כף פפריקה אדומה מעושנת או מתוקה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עלי אורגנו טרי
אופן ההכנה :
מסננים את גרגירי החומוס ושוטפים היטב.
בסיר רחב מאדים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.
מוסיפים את השום ומאדים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את התרד וגרגירי החומוס ומוזגים כמות כפולה של מים מעל גבי החומוס.
מבשלים על אש בינונית עד שגרגירי החומוס מתרככים היטב.
מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ופפריקה מעושנת.
מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת (ללא נוזלים) לקערת הגשה יפה, מפזרים מעל חתיכות פטה ועלי אורגנו טרי.
חשוב לזכור: בכל פעם שמבשלים קטניות מוסיפים מלח אך ורק בסוף הבישול, מפני שהמלח מעכב מאוד את התרככות הקטניות
רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL