Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

חצילים צלויים ברוטב עגבניות ופרורי לחם עם גבינת פרמז'ן ובזיליקום

זמן כולל: 30 דקות
מנות:10

2 כוסות פרורי לחם טריים
שמן זית כתית מעולה
1 כוס בזיליקום קצוץ
21 כוס גבינת פרמז'ן-רז'ינו מגורד, טרי
1.5 קילו חצילים חתוכים לעורך בעובי של 1 אינצ'
מלח ופלפל טחון
10 עגבניות חתוכות לפרוסות בעובי 1 אינצ'

הוראות הכנה:
1. חממו את התנור ל200 מעלות. פזרו את פרורי הלחם על מגש עם נייר אפייה וזרזפו עם 1 כף של שמן זית.ערבבו היטב ואפו למשך 8 דק' עד שהפירורי לחם נהים זהובים .העבירו לקערה בינונית וערבבו עם הבזיליקום הקצוף והגבינה המגוררת.

2. הדליקו את הגריל. מרחו את רצועות החצילים בשמן זית משני צדדיו וטבלו במלח ופלפל. הניחו על גריל עם אש בינונית עד שזה נהיה רך בערך 2 דקות כל צד. העבירו את החצילים לתבנית עם נייר סופג.מירחו שמן זית על רצועות העגבניות, טבלו במלח ופלפל והניחו על הגריל למשך דקה לכל צד עד שזה נהיה חם ורך.

3.הניחו את החצילים מסודר על תבנית, מעליהם הניחו את העגבניות וזלפו שמן זית ואת פירורי הלחם.הגישו מיד.

 

טלה עם תאנים ויין אדום

מצרכים:
3 בצלים בינונים, קצוצים
3 שיני שום, כתושים
3 כפות שמן צימחי
1.5 קילו רגל טלה ללא עצם, חתוך לקוביות
1 כוס מרק עוף
1.5 כוסות יין אדום יבש (לא יין לבישול-שרי)
41 כוס חומץ בלסמי
2 עלי דפנה
2 כפיות אבקת חרדל
2 כפיות כוסברה טחונה
2 כפיות כמון טחון
41 כפית קינמון טחון
41 כפית זנגויל טחון
41 כפית פפריקה חריפה
21 כפית מלח
1 כוס תאנים מיובשים, חתוכים לרבעים
1 כף סוכר חום
מצע של אורז חם

הוראות הכנה:
במחבת חשמלית חממו שמן צימחי וטגנו את הבצל והשום עד שישחימו. הוסיפו את הטלה ובשלו על חום גבוהה עד שהבשר צרוב היטב. בזהירות כדי שהתערובת לא תישרף ערבבו תוך כדי הוספת המרק עוף, יין, חומץ, עלי דפנה, התבלינים היבשים, והמלח.ערבבו וחכו עד שירתח. כסו במכסה והרתיחו עד שהבשר כמעט רך, בערך שעה.

הוסיפו את התאנים והסוכר חום כסו וההמשיכו לבשל במשך עוד 20 דקות או עד שהבשר ניהיה רך. בסוף הגבירו את האש לכמה שניות כדי שיתקבל זיגוג של הסוכר החום והגישו חם על מצע של אורז.

 

סלמון עם סלט מלפפון-שומר מוקרם

4 מנות
זמן הכנה:15 דקות
זמן כולל:20 דקות

מרכיבים:
4*200 גרם פילה סלמון ללא עור
1 כף שמן זית
41 כפית פפריקה חריפה
מלח גס ופלפל שחור
1 לימון פרוס דק
21 כוס יוגורט פשוט דל שומן
1 כף חומץ תפוחים
1 ראש שומר חתוך דק +2 כפות שומר קצוץ.
1 מלפפון גדול פרוס דק.
לחם שיפון להגשה

הוראות הכנה:
1. חממו תנור ל200 מעלות. מרחו את השמן זית על הסלמון והניחו על תבנית מכוסה בנייר אפייה. טבלו בפפריקה חריפה ן 41 כפית מלח ופלפל. הניחו את פרוסות הלימון מעל ואפו עד שמוכן בין 8-12 דקות.
2. בנתיים במיקסר חשמלי ערבבו יחד את היוגורט, חומץ, ו41 כפית מלח ופלפל .הוסיפו את השומר והמלפפון וערבבו עד לכיסוי מלא.
3. הגישו את הסלמו עם הסלט המוקר ולחם.

טיפ:
את הסלט המוקרם קל להכין. הכינו אותו יום מראש ואכסנו במקקרץ הגישו אותו כשהוא קריר או בטמפרטורת החדר.











עוד כתבות שיעניינו אותך

תיעוד מרגש

 ברכת כהנים בקונגרס: "אתה עוזר לעם ישראל"

אבי יעקב
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
בית המקדש הראשון

כך נחרב בית המקדש: הצטרפו למסע מרתק בעקבות החורבן

הרב יצחק פנגר
צפו

"בכה תבכה בלילה": הצטרפו לשיחת המשפיע ר' מיילך בידמן

הרב אלימלך בידרמן
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
געגועים

מרן מתייפח בבכי: "למה החרבת את בית המקדש?"

פנחס בן זיו
עדות מטלטלת

הזדקפתי מול הקצין הנאצי: "אני לא מביא תועלת?" | צפו

פנחס בן זיו
אל תחמיצו

בין אבני המקדש: עדות מהחורבן מכלי ראשון

פנחס בן זיו
צפו

צעקתו של הרב רוזנבלום: מה איבדנו כשאין לנו בית מקדש?

הרב ברוך רוזנבלום
צפו

ר' מיילך זועק: "הקב"ה רוצה שנבכה בלילה זה"

הרב אלימלך בידרמן
מצמרר

רק קורבן אחד: כשהרב פנגר ממרר בבכי

הרב יצחק פנגר
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
האבות והמקדש

"אני מבטל את התביעה": רגע לפני הבדיקה המכריעה

הרב נהוראי משה אלביליה
התיעוד שריגש המונים

מרגיש את החורבן: ילד קטן מתייפח בבכי

אבי יעקב
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק