Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

חצילים צלויים ברוטב עגבניות ופרורי לחם עם גבינת פרמז'ן ובזיליקום

זמן כולל: 30 דקות
מנות:10

2 כוסות פרורי לחם טריים
שמן זית כתית מעולה
1 כוס בזיליקום קצוץ
21 כוס גבינת פרמז'ן-רז'ינו מגורד, טרי
1.5 קילו חצילים חתוכים לעורך בעובי של 1 אינצ'
מלח ופלפל טחון
10 עגבניות חתוכות לפרוסות בעובי 1 אינצ'

הוראות הכנה:
1. חממו את התנור ל200 מעלות. פזרו את פרורי הלחם על מגש עם נייר אפייה וזרזפו עם 1 כף של שמן זית.ערבבו היטב ואפו למשך 8 דק' עד שהפירורי לחם נהים זהובים .העבירו לקערה בינונית וערבבו עם הבזיליקום הקצוף והגבינה המגוררת.

2. הדליקו את הגריל. מרחו את רצועות החצילים בשמן זית משני צדדיו וטבלו במלח ופלפל. הניחו על גריל עם אש בינונית עד שזה נהיה רך בערך 2 דקות כל צד. העבירו את החצילים לתבנית עם נייר סופג.מירחו שמן זית על רצועות העגבניות, טבלו במלח ופלפל והניחו על הגריל למשך דקה לכל צד עד שזה נהיה חם ורך.

3.הניחו את החצילים מסודר על תבנית, מעליהם הניחו את העגבניות וזלפו שמן זית ואת פירורי הלחם.הגישו מיד.

 

טלה עם תאנים ויין אדום

מצרכים:
3 בצלים בינונים, קצוצים
3 שיני שום, כתושים
3 כפות שמן צימחי
1.5 קילו רגל טלה ללא עצם, חתוך לקוביות
1 כוס מרק עוף
1.5 כוסות יין אדום יבש (לא יין לבישול-שרי)
41 כוס חומץ בלסמי
2 עלי דפנה
2 כפיות אבקת חרדל
2 כפיות כוסברה טחונה
2 כפיות כמון טחון
41 כפית קינמון טחון
41 כפית זנגויל טחון
41 כפית פפריקה חריפה
21 כפית מלח
1 כוס תאנים מיובשים, חתוכים לרבעים
1 כף סוכר חום
מצע של אורז חם

הוראות הכנה:
במחבת חשמלית חממו שמן צימחי וטגנו את הבצל והשום עד שישחימו. הוסיפו את הטלה ובשלו על חום גבוהה עד שהבשר צרוב היטב. בזהירות כדי שהתערובת לא תישרף ערבבו תוך כדי הוספת המרק עוף, יין, חומץ, עלי דפנה, התבלינים היבשים, והמלח.ערבבו וחכו עד שירתח. כסו במכסה והרתיחו עד שהבשר כמעט רך, בערך שעה.

הוסיפו את התאנים והסוכר חום כסו וההמשיכו לבשל במשך עוד 20 דקות או עד שהבשר ניהיה רך. בסוף הגבירו את האש לכמה שניות כדי שיתקבל זיגוג של הסוכר החום והגישו חם על מצע של אורז.

 

סלמון עם סלט מלפפון-שומר מוקרם

4 מנות
זמן הכנה:15 דקות
זמן כולל:20 דקות

מרכיבים:
4*200 גרם פילה סלמון ללא עור
1 כף שמן זית
41 כפית פפריקה חריפה
מלח גס ופלפל שחור
1 לימון פרוס דק
21 כוס יוגורט פשוט דל שומן
1 כף חומץ תפוחים
1 ראש שומר חתוך דק +2 כפות שומר קצוץ.
1 מלפפון גדול פרוס דק.
לחם שיפון להגשה

הוראות הכנה:
1. חממו תנור ל200 מעלות. מרחו את השמן זית על הסלמון והניחו על תבנית מכוסה בנייר אפייה. טבלו בפפריקה חריפה ן 41 כפית מלח ופלפל. הניחו את פרוסות הלימון מעל ואפו עד שמוכן בין 8-12 דקות.
2. בנתיים במיקסר חשמלי ערבבו יחד את היוגורט, חומץ, ו41 כפית מלח ופלפל .הוסיפו את השומר והמלפפון וערבבו עד לכיסוי מלא.
3. הגישו את הסלמו עם הסלט המוקר ולחם.

טיפ:
את הסלט המוקרם קל להכין. הכינו אותו יום מראש ואכסנו במקקרץ הגישו אותו כשהוא קריר או בטמפרטורת החדר.











עוד כתבות שיעניינו אותך

לילה סוער

מטח כבד מאיראן: מספר זירות נפילה; שלושה הרוגים במרכז

פנחס בן זיו
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
מקומם

"באר שבע של הבדואים": התיעוד והמעצר המהיר

אבי יעקב
צפו

"אמא": צילמו באזעקות וספגו פגיעה ישירה

פנחס בן זיו
שידור חוזר

בסמוך למרחב המוגן: רגע של הפוגה ושמחה עם הקול החדש

מערכת הקול החדש
סיכום הלילה הקשה

בני ברק ופתח תקווה: 5 הרוגים במרכז; 3 לכודים בחיפה

פנחס בן זיו
יד קשה

מכוניות תופת והצפות ביוב: טהרן תחת מתקפה מאסיבית

שלמה ריזל
צה"ל חושף

המדענים שחוסלו פיתחו את התקן הפיצוץ של פצצת הגרעין

קובי פינקלר
נס בזבדיאל

"הוריתי לסגור את בית הכנסת; אברכי הכולל ניצלו"

בצלאל קאהן ודוד חכם
שמחה לאיד

תיעוד דרמטי: אסירים חגגו את ירי הטילים ונענשו

גדי פוקס
הגר"י זילברשטיין:

"בבני ברק לא יפול; זה היה כמה מטרים אחרי גבול בני ברק"

נתי קאליש
צפו

לראשונה: כטב"מים מאיראן יורטו על ידי חיל הים

קובי פינקלר
אל תנסו את זה

דרמטי: אזרחים תיעדו את נפילת הטיל הקטלנית

גדי פוקס
יש לנו הקלטה

הישר מהקבינט: נתניהו ודרעי בשיחת חיזוק

יוסי חיים
בחסדי שמים

הישג אדיר: צה"ל השמיד שליש ממשגרי הטילים באיראן

קובי פינקלר
פרטים חדשים

מדהים: כך התנהל מאחורי הקלעים מבצע החיסול באיראן

קובי אליה
צפו בתיעוד

הרס בכל פינה: כך נראית זירת הפגיעה בבני ברק

פנחס בינדר
כך זה נראה

צה"ל ממשיך לתקוף באיראן; השר כ"ץ מאיים

קובי פינקלר
מתקפה נרחבת

טהרן בוערת: תאגיד השידור הותקף מהאוויר; צפו בתיעוד

שלמה ריזל
צפו בתיעוד

הזירה ברחובות: ניצול שואה חולץ מבין ההריסות

קובי פינקלר