Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

הקישקע של יוחנן

מוצרים:
חצי בצל
שיני שום 3
כפות קמח חומוס 2
כוס וחצי קמח
חצי כוס שמן
חצי כפית פלפל שחור
כפית בהרט
כפית תבלין לשוורמה
כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
טוחנים את הבצל ואת השום יחד עם השמן במעבד מזון או בבלנדר מוט עד שמתקבלת עיסה חלקה (זה בסדר אם העיסה טיפה גרגירית
מוסיפים את שאר מרכיבי הקישקע
לשים היטב עד שהבצק רך אך יציב
פורשים נייר אפיה ומעבירים אליו את הבצק שנוצר
יוצרים מהבצק נחש ארוך, כמעט כאורכו של האלכסון בין פינות נייר האפיה כמו עם פלסטלינה
מגלגלים את נייר האפיה סביב נחש הבצק וסוגרים את הקצוות. בעזרת מזלג מחוררים את נייר האפיה בכמה מקומות על מנת שיקל על הקישקע לספוג טעמים מהחמין.
וזהו, ממשיכים לבשל את החמין עם הקישקע בתוכו, עד שהחמין מוכן.

בקר עם רימון

מוצרים
חזה 3 קילו
½ כוס יין אדום
½ מיץ רימונים כוס 3
1 כפות דבש
3 כפות חרדל חיקוי
5 כפות שמן זית
1 כף רוזמרין
מלח ופלפל
פפריקה
1 סלק, חתוך לקוביות גדולות
½ גרגרי רימון כוס (אופציונאלי)
1 בצל, חתוך לקוביות גדולות

אופן ההכנה
מחממים תנור ל 400 °.
מניחים צלוי במחבת צלייה גדולה במיוחד על גבי בצל חתוך לקוביות, גרגרי רימון וסלק חתוך לקוביות.
צלי לשפשף עם שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל, ורוזמרין.
מערבבים יין יחד אדום, מיץ רימונים, דבש, וחרדל, ויוצקים מעל הצלי.
מכסים ואופים כשעתיים וחצי.

 

איינגברלאך – קריש גזר וזנגביל

אינגבער פירושו זנגביל ביידיש, ועל שם התבלין נקרא ממתק זה שהיה חלק מרפרטואר הממתקים לפסח של יהודי ליטא. הממתק, שצבעו כתום עז, מבוסס על מחית גזר מסוכרת עם שקדים.

מוצרים:
1 קילו גזר קלוף וחתוך לפרוסות
2 כוסות סוכר
1 כפית זנגביל טחון או מיץ מפיסה בת 5 ס"מ זנגביל טרי מגורר וסחוט
1 כוס שקדים מולבנים קצוצים גס
10 שקדים מרים קצוצים דק
חרצנים, ליבות וקליפות של 5 תפוחים צרורים בבד גאזה או כפית פקטין מעורבת בתוך הסוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
קליפה מגוררת מתפוז אחד
מיץ משני לימונים
סוכר לזרייה

אופן ההכנה:
מבשלים את הגזר בסיר מכוסה עם 3 כפות מים עד שהגזר רך מאוד.
מסננים מן הנוזלים ומעבירים למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים את הגזר למחית חלקה.
מכניסים למסננת צפופה וסוחטים את הגזר.
מחזירים את הגזר הסחוט לסיר, מוסיפים את הסוכר, הזנגביל, השקדים וליבות התפוחים ומבשלים על אש נמוכה בסיר ללא מכסה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד. יש לבחוש לעתים תכופות כדי שהתערובת לא תיחרך.
מורידים את התערובת מן האש, ומוסיפים את מיץ הלימון, גרד הלימון וגרד התפוז.
פורסים נייר פרגמנט וזורים עליו סוכר. יוצקים על הסוכר את התערובת, משטחים לעובי 2 ס"מ וזורים סוכר מלמעלה. מצננים.
פורסים למעוינים ושומרים בקופסה אטומה.











עוד כתבות שיעניינו אותך

דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
תיעוד מרגש

 ברכת כהנים בקונגרס: "אתה עוזר לעם ישראל"

אבי יעקב
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ