
פנקייק תפוחי אדמה במילוי בשר
מוצרים:
לפנקייק תפוח אדמה:
6 תפוחי אדמה זהובים גדולים
1 ביצה
2 כפות קמח
1 בצל קטן חצי בצל גדול
43 כפית מלח
81 כפית פלפל שחור טחון
מילוי בשר:
250 גרם בשרהודו טחון
1 בצל קטן מאוד
41 כפית מלח
81 כפית פלפל שחור טחו
2 כפות מים
הוראות הכנה:
מגררים את תפוחי האדמה על הפומפיה או שמים במעבד מזון עד שזה נהיה כמו פירה .
. בשימוש במסננת , הפרידו את נוזל התפוחי אדמה מהעמילן, אין צורך בנוזלים.
. מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים לקערה עם העמילן .
. מגררים את הבצל בפומפיה.
. מערבבים את כל החומרים בקערה .
. בינתיים , מערבבים יחד את כל החומרים למילוי של הבשר ומניחים בצד .
. מחממים על 1 כף שמן במחבת טפלון על אש בינונית .
. בעזרת כפית גדולה חלקו את התערובת ל4 פנקיקים .
. צורה 1-2 כפות ממילוי בשר לקציצה ומניחים על גבי הפנקייק .
. כיסו את הבשר עם עוד תפוחי אדמה מהתערובת .
. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
עוד באתר:
קציץ בשר קל להכנה
4 מנות
מצרכים:
2 קילו הודו טחון
2 ביצים
1 בצל, קצוץ דק
1 14 כוסות פירורי לחם
מלח ופלפל לטעם
לרוטב:
3 כפות סוכר חום
3 כפות חרדל
31 כוס קטשופ
הוראות הכנה:
. מחממים תנור ל 350. בקערה גדולה מערבבים יחד את ההודו הטחון , ביצים , בצל , פירורי לחם , מלח ופלפל (אני משתמש בידים כדי לערבב ) .
על ידי שימוש בידים פסלו כיכר והניחו בתבנית אפייה . פזרו מעל עוד קצת מלח ופלפל .
3. בקערה נפרדת ערבבו את הסוכר חום , חרדל וקטשופ . יוצקים מעל החלק העליון של קציץ הבשר , שיתפשט באופן שווה . מפזרים מעט סוכר חום מעל הרוטב . מכסים בנייר כסף ואופים כשעה או עד שזה רך
טיפ :לטעם ברביקיו החליפו את קטשופ ברוטב ברביקיו.
קציצות הודו בסגנון אסייתי ברוטב כוסברה וליים
4 מנות
מרכיבים:
41 כוס פירורי פנקו פרורי לחם
750 גרם הודו לבן טחון
1 ביצה
1 כפית זנגוויל, טחון
1 שן שום, כתוש
21 כפית מלח גס
41 כוס כוסברה טרייה קצוצה
3 בצל ירוק קצוץ
1 כף רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
12 1 כפיות שמן שומשום
12 1 מיץ ליים
12 1 מים
1 כף כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס
בקערה גדולה מערבבים את הודו הטחון , פנקו , ביצה , מלח , בצל ירוק , ג'ינג'ר , כוסברה , 1 כף שמן שומשום ו -2 כפיות של רוטב הסויה. לערבב בעדינות עם הידיים עד לקבלת התערובת . צרו את קציצות והעבירו לתבנית אפייה . לאפות עד השחמה , בערך 15 עד 18 דקות .
לרוטב הטבילה : מערבב את מיץ הלימון , מים , רוטב סויה ,ו 2 כפיות של שמן בקערה . הוספו את הבצל הירוק והניחו בצד
העבירו את הקציצות לצלחת הגשה . ערבבו את הרוטב וזלפו קצת על הקציצות
. הגישו את הקציצות עם הרוטב שנותר בצד.
מרק עוף לימון ופסטה אורזו
מרכיבים
2 כפות שמן זית, מופרדות
500 גרם עוף טחון
מלח גס ופלפל שחור טחון
3 שיני שום, כתוש
1 בצל, קצוץ
3 גזרים ,מקולפים וחתוכים לקוביות
2 מקלות סלרי חתוך
21 כפית טימין מיובש
5 כוסות ציר עוף
2 עלי דפנה
43 כוס פסטה אורזו (לא מבושל)
1 גבעול רוזמרין
מיץ מלימון 1
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
הוראות הכנה
מחממים 1 כף שמן זית בסיר מרק גדול על אש בינונית .
מתבלים את העוף הטחון במלח ופלפל , לפי טעם. הכניסו את הבשר לסיר וטגנו עד להזהבה ,
הוסיפו את הכף שמן שנותר למרק . מוסיים את השום, בצל , גזר וסלרי . בשלו,
תוך ערבוב מדי פעם , עד שהם רכים , כ 4-3 דקות . מוסיפים את הטימין
הוסיפו פנימה את ציר העוף , עלי דפנה 1 כוס מים; והרתיחו . מוסיפים פנימה את הפסטה אורזו ואת הרוזמרין
הניחו את האש ובשלו עד שהאורזו יהיה מוכן , בערך 10-12 דקות . מוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה , טבלו במלח ופלפל , לפי טעם.