Entrecot a la barbacoa. שעה עם בשר, יוחנן למביאסי

צ'ורוס

מרכיבים
1 כוס מים
21 2 כפות סוכר
21 כפית מלח
2 כפות שמן
1 כוס קמח
שמן לטיגון
1 כפית קינמון טחון (אפשר יותר לפי הטעם)

הוראות הכנה:
במחבת קטנה על אש בינונית ערבבו את המים, 2 וחצי כפות סוכר, מלח ו2 כפות שמן. הרתיחו ואז הסירו מהאש, הוסיפו את הקמח וערבבו עד שיווצר בלילת בצק.
חממו שמן במחבת עמוקה לחום של 190 מעלות.בעזרת שקית אפיה זלפו לתוך הסיר פסים של הבצק, טגנו עד שישחימו הוציאו והניחו על נייר סופג.
גלגלו את הצ'ורוס המטוגנים בקינמון וסוכר.

לביבות כרובית בטחינה

מצרכים ללביבות
ראש כרובית מפורקים, מטוגנים עד לריכוך וקצוצים בסכין
1/2 1 כוסות קמח טמפורה
כפית גרידת לימון 2
שיני שום, מגורדות בפומפייה 2
כפית צ'ילי קצוץ (או יותר, לפי הטעם)
מלח ופלפל
כוס סודה קרה ¼
לטחינה החריפה:
כוס טחינה גולמית 1
2 שיני שום, כתושות
כוס מיץ לימון 1/4
פלפל ירוק חריף, קצוץ דק, לפי הטעם
1-3.4כוס מים קרים

אופן הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הלביבות.
יוצרים בכף יד רטובה לביבות שטוחות.
מטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות.
הטחינה: יוצקים את הטחינה הגולמית לקערה ומוסיפים את שאר החומרים מלבד המים.
מוסיפים את המים הקרים בהדרגה ותוך ערבוב עד לקבלת טחינה אחידה וקטיפתית.
מגישים את לביבות הכרובית לצד הטחינה

סופגניות קטנות במילוי קרם וניל והפתעות

מרכיבים (25 מנות):
(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
גרם חמאה 50
גרם קמח 5 כוסות 600
גרם סוכר 50
קומץ מלח
1 שקית שמרית או שקית שמרים יבשים
מ"ל חלב150
ביצים

למלית:
מ"ל שמנת מתוקה500
כפות אבקת סוכר2
כפות אינסטנט פודינג וניל3
כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
ריבה, נוטלה, ריבת חלב, קרם חלבה או מה שאתם אוהבים
שמן לטיגון
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב וממיסים בו את החמאה.
2. מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים בעזרת וו לישה כ-8 דקות.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי.
4. משטיחים את הבצק על מעט קמח לעובי 2 ס"מ וחורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
5. מניחים על משטח מקומח, ומתפיחים לעוד 30-40 דקות.
6. מחממים את השמן: הוא צריך להיות חם, אך לא חם מדי.
7. מטגנים דקה מכל צד ומניחים לסופגניות להתקרר על נייר סופג.
8. למלית וניל: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קרם יציב.
9. מעבירים לשק זילוף.
10. חוצים את הסופגניות לרוחבן, ומזליפים על כל חצי סופגנייה פרח או עיגול קרם.
11. במרכז כל פרח או עיגול מניחים כפית של ריבה, שוקולד או ריבת חלב, וסוגרים עם חצי סופגנייה.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
הרחובות הושחרו

הקרב על המספרים: כמה השתתפו בעצרת התפילה בי-ם?

אבי יעקב
יום אחרי

"אני ממש לא יודע איך הח"כים החרדים העזו להגיע לעצרת"

משה אוסדיטשר והרב רמי באבד
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
מוצ"ש חי במיוחד

במוצ"ש: מצעד שוואקי וכל הפרטים על 'המלחינים'

מנחם טוקר
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס