
קיש פטריות
מצרכים:
עוד באתר:
1 תבנית שקעים מיני בקוטר 4 ס"מ
1 קורץ בגודל 5 ס"מ
לבצק:
600 גר' קמח
400 גר' חמאה
150 גר' גבינה צהובה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 ביצים
למלית:
2 סלסילות פטריות פרוסות דק
4 בצלים חתוכים
שמן לטיגון
מלח פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב רויאל:
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים שלמות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים
להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק
להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה
הכנת המלית:
במחבת ווק יש לחממם שמן ולטגן את הפטריות עד להשחמה להוציא ולהניח בקערה
באותו השמן יש לטגן את הבצלים עד להשחמה קלה
להוסיף את הפטריות ולתבל
הכנת רוטב הרויאל:
יש לערבב את כל המצרכים למסה אחידה
הרכבת המנה:
יש לרדד את הבצק לעלה דק בעובי של 0.5 מ"מ. ולקרוץ עיגולים בקוטר סנטימטר אחד גדול מקוטר השקע של התבנית
ולרפד את השקעים עם הבצק ולהקפיא לשעה
למלאה את השקע המרופד בבצק בפטריות המוקפצות עד ל 3/4 מהגובה
את הרוטב יש לצקת בזהירות לכיסוי הפטריות
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
לזניה חצילים וגבינות
מצרכים:
1 חב' אטריות לזניה
1 חציל פרוס דק + 1 כפית מלח
300 גר גבינה צהובה מגוררת
2 מיכלי קוטג'
לרוטב עגבניות:
500 גר' מחית עגבניות
1/2 ליטר מים
2 עגבניות בשלות
1/2 כוס שמן
מלח פלפל שחור גרוס טרי
2-3 שיני שום כתושות
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
את פרוסות החציל יש להמליח ולהשהות חצי שעה .
ליבש ולטגן בשמן עד להשחמה משני הצדדים. ולהספיג בניר סופג
הכנת רוטב העגבניות:
את כל מצרכי הרוטב יש לשים במעבד מזון ולעבד לרוטב חלק .
לטעום ולתקן תיבול
הרכבת המנה:
בתבנית אפיה בגודל 30 על14.5 גובה 6 ס"מ יש להניח שכבה של אטריות ( אין צורך לבשל) מעל למרוח שכבה של רוטב עגבניות. מעל להניח פרוסות חציל מעל למרוח קוטג' מעל יש לפזר 1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת
יש לחזור על השכבות עוד פעם אחת .לכסות ברוטב עגבניות ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות..
להסיר את הכיסוי ולשפוך את הרוטב רויאל ולאפות חצי שעה נוספת לא מכוסה.
לפזר את הגבינה הצהובה הנותרת ולאפות עוד כ 7 ד' עד שהגבינה נמסה
להגיש חם
בלינצעס פטריות מוקרם
לבלינצעס:
4 ביצים
2 כוסות קמח
2 כוסות מים
מעט מלח
4 כפות סוכר
1/3 כוס שמן
למלית:
3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לפירה
50 גר' חמאה
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
1 סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
3 כפות עירית
מעט פלפל שחור
לרוטב הקרמה:
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
מעט אגוז מוסקט
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
300 גר' גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
תחילה מכינים את הבלינצעס
במעבד מזון מניחים את הבלינצעס ומעבדים לעיסה חלקה
מחממים שמן במחבת ומטגנים חבתיות דקות
מטגנים כך את כל המסה ומניחים להתקרר
הכנת המלית:
מועכים את תפוחי האדמה עם החמאה
מוסיפים את שאר הרכיבים מטבלים מערבבים טועמים ומתקנים תיבול
ממלאים את עלי הבלינצעס במלית ומקפלים ומניחים בתבנית בינונית
הכנת הרוטב:
מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח מטגנים להשחמה
מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה
מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים כ 10 ד'
שופכים את הרוטב על הבלינצעס מפזרים גבינה צהובה
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להמסה והשחמת הגבינה
האזינו לפינה המלאה: