
זיתים במרינדה
מרכיבים
• 1 כף שמן זית כתית
• 2 צ'יליאדום מיובש,
• 1 גבעול רוזמרין , חתוך לחתיכות'
• 1/4 כפית זרעי שומר, מרוסקים
• 1/4 כפית זרעי כוסברה, מרוסקים
• 2 כוסות זיתים מעורבים, שטופים ויבשים
הוראות הכנה:
1. מחממים, צ'ילי, רוזמרין, זרעי שומר וכוסברה במחבת בינונית על אש בינונית עד שעולה הריח, כ -2 דקות. מנמיכים את האש, ומוסיפים את הזיתים. מערבבים עד שהכל מכוסה בתבלינים. חממו את הזיתים תוך ערבוב מדי פעם כ -10 דקות .
טאג'ין עוף
טאג'ין הוא תבשיל מרוקאי שנעשה עם פירות יבשים ומערך של תבלינים . מתכון סיר איטי קל זה משחזר את הצלחת האקזוטית עם עוף , משמש, צימוקים ושילוב התבלינים כולל כמון , קינמון ג'ינג'ר ופלפל.
עוד באתר:
מרכיבים
• 8 ירכי עוף ללא עור (כ 1-3 / 4 £ סך הכל) ללא עצמות, לחתוך לחתיכות 1 אינץ '
• 2 בצלים גדולים , חצויים ופרוסים דק
• 4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים דק
• 1/2 כוס צימוקים
• 1/2 כוס משמש מיובש , קצוץ גס
• 2 כוסות מרק עוף
• 2 כפות רסק עגבניות
• 2 כפות מיץ לימון
• 2 כפות קמח
• 2 כפיות מלח שום
• 1 1/2 כפיות כמון טחון
• 1 1/2 כפיות ג'ינג'ר טחון
• 1 כפית קינמון טחון
• 3/4 כפית פלפל שחור
• 2 כוסות קוסקוס, מבושל
• צנוברים קלויים לקישוט , אופציונאלי
הוראות הכנה
1.בסיר בישול איטי 6 – ליטר ,הניחו בשכבות עוף, בצל, גזר , צימוקים ומשמש.
2. בקערה בינונית , הקציפו מרק עוף , רסק עגבניות , מיץ לימון , קמח , מלח שום , כמון , זנגביל , קינמון ופלפל שחור . וציצקו זאת מעל העוף וירקות .
3. בשלו 5 שעות בחום גבוה או 8 שעות על אש נמוכה .
4. הגישו עם קוסקוס מבושל . קשטו עם צנוברים קלויים , לבחירתכם
פרוסות תפוחים קלויים עם דבש תמרים
מרכיבים
• 4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
• 1 כף מיץ לימון
• 3 כפות סילאן
• 1 כפית קינמון
• 1/4 כפית הל
• 1 כפית עמילן תירס
• קורט מלח
• 1 כף שמן זית
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. הניחו נייר אפייה על תבנית ורססו בספרי בישול.
3. ערבבו את התפוחים עם מיץ לימון, סילאן, קינמון, הל, קורנפלור ומלח בקערה עמוקה . הניחו על תבנית אפייה , זלםו מעלשל שמן זית.
אופים 15 עד 20 דקות עד להזהבה והתפוחים רכים.
אצבעוני שוקולד מריר עם פיסטוקים, חמוציות מיובשות ומלח ים
מרכיבים
200 גרם שוקולד מרייר 70% , נמס
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים
1/4 כפית מלח ים
תוספות אופציונליות: חמוציות מיובשות
הוראות הכנה
על מגש קטן הניחו נייר אפייה ורססו בספרי בישול. צקו את השוקולד המומס לתבנית והחליקו עם מרית לשכבה אחידה.
פזרו פיסטוקים , מלח ים וכל תוספות אופציונליות אחרות .
קררו במקרר כ -30 דקות או עד שמתקשה לחלוטין.
קלפו את נייר האפייה ושיברו לחתיכות. תהנו!