
עונת החתונות כבר כאן, והמשפחות מתמודדות עם אתגר ההכנות. השפית המיתולוגית אביגיל מייזליק בשיחה מיוחדת עם יונת קפלן בתוכנית 'הבמה שלך' מדברת על מנות חגיגיות, מרשימות – ולא יקרות. ממולאים, בשר מפורק, קרואסונים ממולאים ורביולי ביתי – כך תכבדי את האורחים מבלי לצאת מהמינוס.
מגישת התוכנית פתחה בהתלהבות: "אנחנו בשיא עונת החתונות, והעורכת שלנו נורית ביקשה: תביאי את אביגיל מייזליק – המיתולוגית! אז הנה, אביגיל שלנו, כל מי ששואלת: מה, באמת זאת מאחורי כל המתכונים? כן, כן – היא איתנו על הקו!".
הנושא הפעם: איך מארחים שבע ברכות בצורה מכובדת, מרשימה – אך בתקציב שפוי? "זו בדיוק השאלה הנכונה," עונה מייזליק, "כי פה דווקא היצירתיות הקולינרית פועלת לטובת הכיס. כשעושים רבע עוף או נתח בשר – זו הוצאה יקרה. אבל אם ניקח את אותו חומר גלם ונוסיף לו סביבו אלמנטים, נוכל לייצר מנה מרשימה וטעימה במחיר שפוי. מסעדות כבר הבינו את זה מזמן."
עוד באתר:
ממולאים, בשר מפורק וקרואסונים ממולאים – חגיגה בכמה שקלים
הדוגמה הראשונה של אביגיל פשוטה וגאונית: "לוקחים חצי קילו בשר טחון – וממלאים איתו קישואים, בצל, עגבניות, פלפלים. כמות קטנה – חגיגה שלמה."
עוד רעיון מנצח: בשר מפורק. "זה אחד הדברים הכי טעימים וקלים להכנה. פשוט לוקחים נתח כמו מספר 8 (שריר), 9 (אסאדו), או 10 (צוואר), עם מעט שומן, שמים בתנור עם סילאן, מלח ופלפל, לילה שלם על 120 מעלות. אחר כך פשוט ממלאים לחמניות חלה קטנות או קרואסונים – ויש לך מנה עיקרית מקורית, עשירה ומשביעה."
ומה עם בצקים מוכנים מהסופר? "יש עכשיו מגוון בצקים – פילו, כיסנים, קרואסונים ריקים. ממלאים אותם עם בשר מפורק, עוף מוקפץ, ירקות – וזו מנה מהממת. זו שיטה של האימהות שלנו מהעבר – להפוך מעט להרבה."
שיפודי סלמון – גם חגיגי, גם חסכוני
לא חייבים לוותר על סלמון, טוענת מייזליק – פשוט צריך להגיש אותו אחרת: "במקום נתח שלם, חותכים לקוביות, שמים על שיפוד עם שלוש־ארבע קוביות, ומגישים על סלט מוקפץ של ירקות – ברוקולי, בטטה, פטריות – או אפילו גזר, כרוב ופלפל. יוצא יפהפה, טעים, ומכובד מאוד."
ומה אם ברוקולי יקר מדי? "תחליפו בזוקיני – ירוק, יפה וטעים."
"המנה נראית מיליון דולר – אבל עולה הרבה פחות"
לדבריה, "זה סוד ההצלחה: לחשוב מראש, להכין כמויות חכמות, ולשלב אלמנטים לא יקרים אבל מאוד מרשימים. לא חייבים עוף בתנור או סטייק כדי לכבד."
ובסיום, מציעה יונת: "אביגיל, אולי תכתבי ספר: 'איך לארח הרבה – ובכל תקציב'. זה יהיה רב מכר במגזר."
מייזליק צוחקת ומשיבה: "רעיון מעולה. אולי באמת הגיע הזמן."
האזינו לשיחה המלאה מתוך 'הבמה שלך' ב'קול חי':