מהלך פורץ דרך של משרד התחבורה ורכבת ישראל יוצא לדרך: לראשונה בישראל הופעלה רכבת מטען מתקדמת הכוללת מתקנים דו-קומתיים להובלת מטענים. המהלך צפוי לחולל שינוי משמעותי בתחום ההובלה הכבדה, להפחית את העומס על הכבישים ולשפר את היעילות הכלכלית והסביבתית של המשק.
הרכבת יצאה מנמל מספנות ישראל לכיוון קריית גת כשהיא נושאת "במות פלדה" – מתקנים דו-קומתיים שמאפשרים להוביל כמות כפולה של סלילי פלדה בכל קרון. מדובר בשדרוג טכנולוגי שיאפשר שינוע של עד 50 טון פלדה בקרון אחד, במקום 25 טון כיום. בטווח הקרוב צפויה רכבת ישראל להפעיל 50 מתקנים כאלו, ובכך להוביל עד 2,000 טון מטען ברכבת שלמה – מהלך שיחליף מאות משאיות מדי יום.
שרת התחבורה מירי רגב, מסבירה: "הרכבת היא עמוד השדרה של מערך התחבורה הלאומי בהסעת נוסעים, והחזון שלי הוא שהיא תמלא גם תפקיד מרכזי בהובלת מטענים. כל רכבת מטען מורידה עשרות משאיות מהכביש ותורמת לצמצום עומסים, הפחתת זיהום, שיפור הבטיחות והוזלת יוקר המחיה. משרד התחבורה ממשיך להוביל תוכניות פיתוח שאפתניות לפיתוח רשת הרכבות הארצית מקריית שמונה ועד אילת".
עוד באתר:
המהלך החדש משתלב במדיניות הכוללת של משרד התחבורה להרחבת הובלת המטענים במסילות הרכבת וצמצום מספר המשאיות הכבדות בכבישים. רכבת ישראל כבר חיברה בשנה האחרונה את כלל נמלי הים התיכון לרשת המסילות, וחידשה את תנועת רכבות המטען במסוף בית שמש. כיום, כל רכבת מטען מחליפה בין 60 ל-70 משאיות, עם יתרונות תחבורתיים, סביבתיים וכלכליים מובהקים – הפחתת גודש וזיהום אוויר, שיפור בטיחות, צמצום שחיקת תשתיות והוזלת עלויות ההובלה.