פאי רועים | צילום: אתר 'פודס'

כמידי בוקר בימי בין הזמנים, התארח השף מאיר בראל בתוכנית 'קוביס על הבוקר' בהגשת קובי סלע ב'קול חי', והציג מתכון לפאי רועים – מנה משביעה ומאוזנת בסיר אחד, המושלמת לשימוש בשאריות מהמקרר, והציע תכנון קניות ליומיים כדי להקל על המאזינים.

בראל התייחס לשאלה "מה מכינים לצהריים?" כ"שאלה קשה" ש"התהפכתי איתה כל הלילה", והציע מתכון לפאי רועים ("שפרדס פאי"), מנה המשלבת בשר טחון ופירה שורשים עשיר. הוא הוסיף התחשבות מעשית: "כל יום אני אגיד מה המרכיב שתקנו גם למחר, כדי שלא תרוצו לקצב כל יום." הוא המליץ להכין את המתכון עם בשר טחון, ש"יש בכל מקפיא או מקרר", ותיאר אותו כ"ארוחה שלמה בסיר אחד."

המתכון מתחיל עם תפוחי אדמה: "לקלוף אותם קודם, למרות שכל הטעם נמצא בקליפה, לבשל ולמעוך כמו שצריך." הרב הציע להוסיף פלפל שחור, פלפל לבן, מלח, ואפשרות לכמון למי ש"מתפרע". כדי להפוך את הפירה לעשיר ומוצק, הוא המליץ להוסיף בטטה, גזר או שורש פטרוזיליה: "המטרה היא לא פירה רך, אלא ממש מוצק, שניתן לחתוך בסכין." הוא ציין כי הוספת ביצה יכולה לסייע להתמצקות במהלך האפייה.

לשכבת הבשר, בראל המליץ להשתמש בקילו בשר טחון ושלושה בצלים קצוצים לקוביות קטנות. הוא הציע לטגן את הבצל עם שתי כפות דבש, סילאן או סוכר חום "כדי למתק מעט את הבצל, יותר מהרגיל." לאחר מכן, מוסיפים נוזלים לפני הוספת הבשר: "אם זה למבוגרים, בקבוק בירה – זה מוסיף טעם מדהים, והאלכוהול מתנדף, אז לא להיבהל. אם חוששים, כוס וחצי מים או ציר מרק." הוא הדגיש כי אין לטגן את הבשר תחילה כדי למנוע גושים: "שמים את הבשר הטחון במים הרותחים או בבירה עם הבצל, מבשלים 20-25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים." לאחר מכן, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, ומאזנים את הטעמים.

המנה מורכבת בתבנית חד-פעמית, סיר קטן או תבנית עוגה: "משטחים את הבשר בתחתית, לוחצים חזק שיהיה משוטח." מעל משטחים את הפירה, יוצרים בו שקעים כמו בחומוס "כדי שהחום יחדור פנימה", ומזלפים שמן זית. המנה נאפית ב-180 מעלות למשך חצי שעה "כדי לייבש את הנוזלים." בראל הציע להגיש בתבנית משפחתית גדולה למרכז השולחן, עם כף גדולה לחלוקה.

הגימור כולל רוטב לצד המנה: "רוטב עגבניות של פסטה, רוטב יין אדום עם סוכר, רוטב ברביקיו מסוג טוב, או אפילו קטשופ." הוא המליץ להגיש עם חמוצות או פיקלס וסלט, כמקובל בארצות הברית, שם המנה נאכלת ביום קר: "קר פה חמש מעלות, ונהנים מאוד לאכול." הוא הוסיף כי בסוף יוצרים דוגמאות בפירה עם מזלג – "שתי וערב, שיהיה יפה, נחרך קצת."

בראל סיים בהצעה לקניות למחר: "עוף שלם, שיהיה מופשר בבוקר." הוא וקובי סלע סיימו את הראיון בהומור, כשסלע ציין את שיתוף הפעולה שלהם בפודקאסט "שני יהודים בתחמיץ", והבטיחו להמשיך מחר עם מתכון נוסף.

האזינו לדברים המלאים:











עוד כתבות שיעניינו אותך

לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
עדותו המצולמת

כך ניסה השב"כ לגייס את אפי פלדבאום כסוכן

גדי פוקס
הערב אצל יענקל'ה

הרב גלזר: "החיילים מתו כדי להוכיח את כוחה של תורה"

יענקל'ה פרידמן
בירכו בפטור

צפו: זה מה שאמר הגר"ד לבחור שנעצר ב'שבעה'

נתי קאליש
מסר חד וברור

ראש הישיבה בסרטון: "לבוא מרחוק רחוק, במסירות נפש"

אלי יעקובוביץ
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו