
כמידי בוקר בימי בין הזמנים, התארח השף מאיר בראל בתוכנית 'קוביס על הבוקר' בהגשת קובי סלע ב'קול חי', והציג מתכון לפאי רועים – מנה משביעה ומאוזנת בסיר אחד, המושלמת לשימוש בשאריות מהמקרר, והציע תכנון קניות ליומיים כדי להקל על המאזינים.
בראל התייחס לשאלה "מה מכינים לצהריים?" כ"שאלה קשה" ש"התהפכתי איתה כל הלילה", והציע מתכון לפאי רועים ("שפרדס פאי"), מנה המשלבת בשר טחון ופירה שורשים עשיר. הוא הוסיף התחשבות מעשית: "כל יום אני אגיד מה המרכיב שתקנו גם למחר, כדי שלא תרוצו לקצב כל יום." הוא המליץ להכין את המתכון עם בשר טחון, ש"יש בכל מקפיא או מקרר", ותיאר אותו כ"ארוחה שלמה בסיר אחד."
המתכון מתחיל עם תפוחי אדמה: "לקלוף אותם קודם, למרות שכל הטעם נמצא בקליפה, לבשל ולמעוך כמו שצריך." הרב הציע להוסיף פלפל שחור, פלפל לבן, מלח, ואפשרות לכמון למי ש"מתפרע". כדי להפוך את הפירה לעשיר ומוצק, הוא המליץ להוסיף בטטה, גזר או שורש פטרוזיליה: "המטרה היא לא פירה רך, אלא ממש מוצק, שניתן לחתוך בסכין." הוא ציין כי הוספת ביצה יכולה לסייע להתמצקות במהלך האפייה.
עוד באתר:
לשכבת הבשר, בראל המליץ להשתמש בקילו בשר טחון ושלושה בצלים קצוצים לקוביות קטנות. הוא הציע לטגן את הבצל עם שתי כפות דבש, סילאן או סוכר חום "כדי למתק מעט את הבצל, יותר מהרגיל." לאחר מכן, מוסיפים נוזלים לפני הוספת הבשר: "אם זה למבוגרים, בקבוק בירה – זה מוסיף טעם מדהים, והאלכוהול מתנדף, אז לא להיבהל. אם חוששים, כוס וחצי מים או ציר מרק." הוא הדגיש כי אין לטגן את הבשר תחילה כדי למנוע גושים: "שמים את הבשר הטחון במים הרותחים או בבירה עם הבצל, מבשלים 20-25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים." לאחר מכן, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, ומאזנים את הטעמים.
המנה מורכבת בתבנית חד-פעמית, סיר קטן או תבנית עוגה: "משטחים את הבשר בתחתית, לוחצים חזק שיהיה משוטח." מעל משטחים את הפירה, יוצרים בו שקעים כמו בחומוס "כדי שהחום יחדור פנימה", ומזלפים שמן זית. המנה נאפית ב-180 מעלות למשך חצי שעה "כדי לייבש את הנוזלים." בראל הציע להגיש בתבנית משפחתית גדולה למרכז השולחן, עם כף גדולה לחלוקה.
הגימור כולל רוטב לצד המנה: "רוטב עגבניות של פסטה, רוטב יין אדום עם סוכר, רוטב ברביקיו מסוג טוב, או אפילו קטשופ." הוא המליץ להגיש עם חמוצות או פיקלס וסלט, כמקובל בארצות הברית, שם המנה נאכלת ביום קר: "קר פה חמש מעלות, ונהנים מאוד לאכול." הוא הוסיף כי בסוף יוצרים דוגמאות בפירה עם מזלג – "שתי וערב, שיהיה יפה, נחרך קצת."
בראל סיים בהצעה לקניות למחר: "עוף שלם, שיהיה מופשר בבוקר." הוא וקובי סלע סיימו את הראיון בהומור, כשסלע ציין את שיתוף הפעולה שלהם בפודקאסט "שני יהודים בתחמיץ", והבטיחו להמשיך מחר עם מתכון נוסף.
האזינו לדברים המלאים:
























