
אושפלו פרגיות מהיר
הרכיבים:
600 גרם פרגיות
3 כוסות אורז יסמין או בסמטי
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 גזרים חתוכים לגפרורים
1 שימורי גרגרי חומוס
חצי כוס צימוקים
כפית כורכום
כפית גדושה כמון
כף גדושה אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום)
מלח ופלפל
חצי כוס שמן קנולה
3 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט

עוד באתר:
אופן הכנה:
מחממים סיר גדול עם שמן.
את הפרגיות חותכים לקוביות גדולות ומטגנים עד הזהבה בשמן שבסיר.
מוציאים את הפרגיות ובשמן של הטיגון מטגנים את הבצל והגזר. כשהם מזהיבים מוסיפים את גרגרי החומוס והצימוקים ומטגנים עוד כדקה.
מתבלים בכורכום וכמון מלח ופלפל ואבקת מרק ומוסיפים את האורז ואת הפרגיות. במידה ובחרתם באורז בסמטי יש לשטוף את האורז לפני הבישול פעמיים.
מטגנים מעט את האורז והפרגיות עם המרכיבים שבסיר ומוסיפים 5 כוסות מים רותחים ומערבבים מעט.
מניחים את שיני השום במים וסוגרים את הסיר במגבת ומכסה באופן שהסיר יהיה אטום ככל שניתן.
מבשלים על להבה נמוכה ביותר למשך 30 עד 40 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה לפחות לעוד 20 דקות.
הופכים את הסיר על מגש ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.